ПРОРИВ КОРДОНУ З ПІВНОЧІ? Штаб в тривозі, насувається страшне: колони РФ. За наказом Путіна? Жах!

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький повідомив, що Росія готується до наступу на Харківську та Сумську області. Цю інформацію він надав у інтерв’ю для видання The Economist.

За його словами, успіх росіян залежить від того, наскільки міцною буде українська оборона на Донбасі.

Як прогнозує Скібіцький, основний наступ Росії розпочнеться в наприкінці травня або на початку червня. Росія задіяла в Україні загалом 514 000 сухопутних військ.

Навіть у цьому разі, на думку Скібіцького, у росіян не буде достатньо ресурсів для захоплення великого міста. The Economist зазначає, що такої ж думки дотримуються західні військові. Втім, можливими є менш масштабні операції.

«Швидка операція для входу та виходу: можливо. Але операція із взяття Харкова чи навіть Сум – це інший порядок. Росіяни це знають. І ми це знаємо», — зазначив Скібіцький.

Російське північне угруповання, яке базується на кордоні з Харковом, наразі налічує 35 000 військовослужбовців, але, ймовірно, буде збільшене до 50 000 – 70 000. Росія також «створює дивізію резервів» (тобто від 15 000 до 20 000 бійців) у центральній частині Росії, яку може додати до основних сил.

Нагадаємо, про те, що у Росії реально є план із окупації Сум та Харкова заявив і командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Павлюк.

За його словами, невідомо, чи окупанти зможуть це реалізувати. Він також сказав, що у 2024 році Росія має на меті повністю окупувати Запорізьку, Донецьку та Луганську області.