Просто зараз! Прямо з трибуни Ради – Шмигаль шокував словами, депутати незадоволені. “Якась єресь!”

Україна не розглядає можливості відновлення імпорту газу безпосередньо з Росії.

Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради заявив глава Кабміну Денис Шмигаль. Примітно, що зовсім недавно з ініціативою дозволити експорт газу незалежними компаніями з Росії запропонував керівник Міненерго Юрій Вітренко.

«Газ з Росії закуповувати безпосередньо наш уряд не має наміру, точка», – підкреслив він.

У той же час, ні Шмигаль, ні Вітренко не відповіли на питання про те, чому минулого літа Україна закуповувала «дешевий» газ, а зараз він продається населенню в кілька разів дорожче. Однак Шмигаль пояснив, які тарифи в Україні не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону.

«Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися до кінця опалювального сезону. Нам вдалося досягти певного консенсусу з владою на місцях. Ми підготували меморандум, найближчим часом відбудеться його підписання », – сказав він.

За словами Шмигаль, громадяни, які мають електроопалення, отримуватимуть монетизовані компенсації.

«На найближчих засіданнях Кабміну буде прийнято рішення про компенсації домогосподарствам, в яких є електроопалення. Це означає, що ті хто мають електроопалення, отримуватимуть монетизовані компенсації. Держава їх не кине. Ті домовленості, які були з державою, будуть збережені », – сказав Шмигаль.

“Так радісно спостерігати за Шмигалем, який читає якусь єресь зі свого фантастичного папірця біля трибуни Ради

і якісної вакцини всім вистачить

і тарифи у нас класні

і газ безпосередньо у Росії ніхто купувати не буде

але, найсмішніше – купання прем’єра депутатами в його власному гі*ні”, – коментує виступ в Раді Шмигаля журналіст Макс Назаров.