Радісна звістка! Прорив аж до узбережжя – ЗСУ пішли ва-банк: СВІТОВИЙ РЕКОРД! Відрізали все!

Прорив ЗСУ першої лінії російської оборони на південному напрямку фронту знаменує початок найважчого періоду для військ РФ, вважають експерти.

Зокрема, військовий експерт Маркус Койпп зі Швейцарії вказав на важливість звільнення міста Токмак. Він упевнений, що даний населений пункт має вирішальне значення, оскільки через цю територію проходить кілька важливих автомагістралей і один життєво важливий залізничний шлях. Взяття Токмака буквально відріже війська РФ від постачання, вважає експерт.

Койп впевнений, що війна для Росії буде стратегічно програна, якщо ЗСУ вийдуть на узбережжя Чорного моря так, щоб можна було тримати під вогневим контролем весь окупований Крим.

А німецький військовий експерт Крістіан Меллінг вважає, що великим виграшем для України стане те, якщо ЗСУ будуть тримати під вогнем артилерії весь масив суші, що тягнеться до Азовського моря. Це значно сповільнить забезпечення російських військ.

Слід зауважити, що сили оборони України вже перебувають за 20 км від Токмака, основна боротьба розгорнулася за залізничний вузол.

Про це розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Від того місця, де зараз перебувають наші війська, до Токмака вже менше ніж 20 кілометрів. Тут іде боротьба не за населений пункт, як би він не називався, а за залізницю, яка там проходить. Це єдина залізниця, якою росіяни переміщують війська, боєкомплект, снаряди, все, що необхідно. І ось ця дорога, вона йде — Волноваха, Токмак, вниз на південь до Мелітополя і на захід до Джанкоя. Якщо подивитися на всі лінії оборони, які там побудовані росіянами, то можна сказати, що вони паралельно цій залізниці”, — сказав він.

На думку Гетьмана, росіяни обороняють навіть не конкретні населені пункти, а саме цю залізницю.

Військовий аналітик підкреслив, що коли українські військові вийдуть на Токмак та переріжуть російським окупантам можливість переміщати щось залізницею, то залишать їх фактично без постачання на півдні.

“Коли ми зможемо перерізати цю залізницю, то далі навіть деокупація Криму це вже буде питання часу. Це серйозний логістичний маршрут, їм просто не буде як щось туди підвозити. Ну, і те, що в них там є поки що на тактичних складах, воно рано чи пізно закінчиться, і все. І я думаю, цей вихід саме до Токмака якраз можна вважати переломним у цій наступальній операції, якщо не взагалі війни”, — переконаний Гетьман.

Нагадаємо, що днями раніше вже повідомлялось, що російські окупанти вже вивозять свою “адміністрацію” з Токмака в Запорізькій області.

Про це розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

“Ми бачимо кілька тенденцій. Насамперед триває ліквідація ворога на Запорізькій лінії фронту. Звичайно ж, основні бойові дії йдуть у районі фронтових міст, таких як Токмак, недалеко від Василівки. І вчора ми відзначали, що з Токмака окупанти починають вивозити свою “адміністрацію”. Провісники цієї евакуації були вже протягом, напевно, тижня. Але вчора ми отримали підтвердження від місцевих жителів, які перебувають безпосередньо в Токмаку. Ворог, як завжди, у момент, коли йому потрібно щось приховувати, повністю гасить інтернет, повністю гасить мобільний зв’язок. Тому сьогодні в Токмаку, Молочанську майже неможливо зателефонувати місцевим жителям”, — сказав Федоров.

Також, за його інформацією, у Бердянську та Мелітополі з’являються нові мобільні крематорії.