Російська нафта – все! Застрягла у морі у рекордній кількості – ніхто не хоче купувати. Санкції працюють! 

Близько 62 мільйонів барелів (рекордна кількість) флагманської російської нафти марки Urals перебувають на суднах у морі на тлі того, як трейдери щосили намагалися знайти покупців на нафту, але охочих немає, – повідомляє Reuters з посиланням на дані енергетичної аналітичної компанії Vortexa

“Сполучені Штати та інші країни заборонили імпорт російської нафти та нафтопродуктів через вторгнення в Україну, а інші уникали придбання вантажів, побоюючись майбутніх санкцій. Європейська комісія розглядає ембарго на російську нафту”, – зазначає агентство.

Обсяг сирої нафти Urals у морі втричі перевищує середній довоєнний, кажуть у Vortexa.

“Цифри, що показують, що російський експорт все ще відносно високий, не показують повної історії”, – сказав експерт з енергетичних питань Клей Сейгл.

“Російська нафта в морі продовжує накопичуватися”, – підкреслив він.

Кількість вантажів Urals у морі без певного пункту призначення становить 15% від загальної кількості – це також новий максимум, додав Сейгл.

Частина нафти може бути в дорозі до нерозкритих покупців, а інша може бути непроданим вантажем, повідомляють трейдери.

Зазначимо:

Більшість барелів російської сирої нафти прямує до Азії, переважно до Індії та Китаю, тоді як обсяги до Європи також зросли ще напередодні запровадження заборони.

Сполучені Штати та інші країни заборонили імпорт російської нафти та нафтопродуктів у зв’язку з її вторгненням в Україну, інші країни уникають її придбання, побоюючись майбутніх санкцій. Єврокомісія вже розглядає можливість запровадження ембарго на російську нафту.