Розпочалася SMS-війна

З радістю в очах, з любов’ю до України в серці, з вірою у світле майбутнє та мирне небо над головою, у вишиванці під гімн вільної та сильної Батьківщини українці святкували 23-ю річницю незалежності неньки.

Святкові паради, національні стяги та звучання гімну на вулицях кожного міста зробили цей день особливим. Ще жодного року Україна не була такою єдиною, як зараз. Дух патріотизму заполонив кожне серце.

Одягнувши вишиванку, та взявши до рук національну символіку, практично кожен українець вийшов на головну площу свого міста, аби разом із громадою, взявшись за руки, показати коханій, що ми не здамося без бою. Показати, що ми віримо у перемогу, ми знаємо, що зовсім скоро ми по-справжньому будемо незалежними та вільними. Ми зруйнували стереотипи, та довели, що Україна – самостійна і непереможна. Залишилося лише вигнати з нашої території усіх окупантів, та закріпити кордони, аби жодна «окупантська пташка» не потрапила на нашу землю.

Цей день поєднав навіть тих, хто ніколи не вірив в Україну. Дивлячись на те, як святкували 23-ій День Незалежності України, гордість переповняла за те, що і ми народилися на цій землі, і можемо назвати себе українцями. На жаль, через ситуацію в країні та боротьбу за мирне майбутнє, ми не могли влаштувати гучні гуляння, але тим не менше, ми вшанували тих, хто боровся за нас, і віддав своє життя за Україну. Ми згадали тих, хто поліг в бою. Згадали страшну зиму, яка нас змінила, та літо, яке перевернуло наше життя. Кожен з нас у цей день мав про що подумати, над чим замислитися…

Хоч цей день ми святкували під чорними траурними стрічками, настрій був піднесеним. Патріотичний дух, радість та надія – ось такі емоції відчували ті, кому небайдужа наша ненька. Проте, позитив швидко розвіявся у тих, хто став жертвою мобільних хакерів…

Тисячі українців, зокрема львів’ян з день народження Батьківщини отримали повідомлення негативного характеру. Телефонні злодії з невідомих номерів надсилали повідомлення наступного змісту:

«Що святкуємо друзі? Перемогу земляків, розвал країни, загибель земляків?»

В мережі Інтернет тисячі невдоволених громадян розповідають, що отримали SMS такого ж змісту. Дехто намагається самостійно дізнатися звідки йде атака, дехто зателефонував на гарячу лінію СБУ. Там повідомили, що з кожного куточку України телефонують обурені громадяни, з масою записань. Ці повідомлення приходили користувачам мобільного оператора МТС (який має російське походження), з різних номерів, українських, російських, американських.

Після цього SMS українцям почали приходити MMS з тих же невідомих номерів з наступним зображенням:

Правоохоронці пояснюють, що це йде психологічна атака на маси, проте працівники Служби безпеки України вже розпочали полювання на маніпуляторів, які розпочали не лише непроголошену війну на території нашої держави, але й розповсюджують інформаційну агресію.