Садовий випалив – жорстка заява, українці шоковані. “При всій повазі” – відвернувся від країни

У ніч на неділю, 18 жовтня о Лас-Вегасі (США) відбувся бій за звання абсолютного чемпіона світу легкій вазі між американцем Теофімо Лопесом і українцем Василем Ломаченко. З приводу поразки українця висловилися багато відомих в Україні людей. Не оминув стороною цю тему і мер Львова Андрій Садовий.

Свою думку про це очільник Львова написав в соціальній мережі Фейсбук.

«При всій повазі до спортивного минулого Василя Ломаченка, але коли ти відвертаєшся від своєї країни, вона відвертається від тебе. І навіть абсолютно чужий хлопець на прізвище Лопес стає їй ближчим», – написав Садовий у себе в «Фейсбуці».

Відзначимо, що з учорашнього дня абсолютний чемпіон світу в легкій вазі Теофімо Лопес заявив, що не має наміру проводити реванш з Василем Ломаченко, якщо український боксер попросить про таку можливість.

“Для чого це потрібно? Для чого? Я побив його. Я зробив все, що для цього потрібно. Якщо ми знову поб’ємося, відбудеться те ж саме. Не випадково у нас не була прописана опція реваншу. У силу певних причин вони не надали мені опцію реваншу. Вони дали мені контракт, в якому чітко говорилося: “Якщо ти програєш, то будеш проводити такі поєдинки”. Вони припускали, що я програю. Тепер він це “з’їсть і переварить”. Ми зробили переворот. Прийшов час рухатися далі. Ось і все “, – повідомив Лопес.

Варто відзначити, що Лопес потрапив 183 ударами по українцю за бій і пропустив 148 від Ломаченко. Однак відсоток влучень у Ломаченко був значно вище – 44 проти 28.