САП готує на 14 січня подання щодо зняття недоторканності з Дубневича – ЗМІ

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір 14 січня передати Генеральному прокурору Юрію Луценку подання про зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича (фракція «Блок Петра Порошенка») для внесення в парламент.

Про це «Українським Новинам» повідомило джерело в Генеральній прокуратурі.

Співрозмовник агентства уточнив, що подання буде передано в Генпрокуратуру за день до початку парламентської сесії в січні.

Зараз матеріали готуються та оформляються для передачі.

Нагадаємо, вперше повідомлення про підготовку САП до зняття недоторканності з’явилося у кінці листопада.

Підставою для зняття недоторканності може стати розслідування НАБУ щодо зловживання з газом посадових осіб фірм, пов’язаних з братами Дубневичами, на ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську, внаслідок якого державі було завдано шкоди на 1,4 млрд грн.

Ці ТЕЦ за поданням НАБУ було арештовано та передано в управління АРМА.

Ярослав Дубневич у компанії з екс-регіоналами та корупціонерами намагався оскаржити правомірність роботи АРМА у Конституційному суді, але невдало.

Популярне: Можна не платити? Газовики розповіли, що робити з вказаним в нових платіжках боргом

Після цього на Ярослава Дубневича було подано повідомлення в НАЗК про конфлікт інтересів, оскільки він, будучи головою комітету ВРУ, захищає свої приватні інтереси.

То ж очевидним є наступний крок антикорупційних органів, які, провівши розслідування, передають його матеріали у ГПУ задля винесення у Раду подання про зняття недоторканності. Виникає лише питання, чому йдеться тільки про Ярослава Дубневича? Чому це не стосується його брата Богдана дубневича, який на рівних брав участь в усіх корупційних справах.

Також стало відомо, що дилерів КРТ Дубневичів оштрафували на 14 млн грн за змову на закупівлях «Укрзалізниці».