Що за парканом у Дмитра Булатова? | Корупція Інфо

Що за парканом у Дмитра Булатова?

Роками перевірено, що високопосадовці мають маніакальну схильність до придбання чи будовання гігантських маєтків, дач, чи фешенебельних квартир. Так що наразі здивувати суспільство чимось новим наврядчи вдасться. І нехай це зведені під Києвом дві приватні фортеці, колишнім міністром екології та природних ресурсів в уряді Миколи Азарова Миколою Злочевським чи задекларовані 48 квартир сім'ї Дубневичів, найкраще розумієш масштаби цієї манії, коли бачиш все це з середини. 

Саме такою діяльністю займаються члени ГО "Без парканів". Заглянути за високі мури власності чиновників, показати це загалом та поставити кілька провокативних питань. Суспільство має право знати.

Наша команда вирішила продемонструвати вам діяльність активістів, які побували вже не в одному маєтку. Цього разу заглянули до одного з новоспечених високопосадовців – Міністра молоді та спорту Дмитра Булатова

Як швидко міняє влада людину та чи попав під цей вплив колишній автомайданівець? Відповіді на ці питання можна знайти у спеціальному відеосюжеті.

Цікаво, що про нерухомість міністра прикована увага багатьох ЗМІ. 

Зокрема, поширилася інформація, про те, що революція винесла Дмитра до самих хлібних місць країни, дозволивши зайняти посаду Міністра молоді та спорту. Всього лише за півроку біля міністерської годівниці, Булатов придбав квартиру в елітній новобудові по вулиці Жилянській, 30а і автомобіль Lexus. 

Як стверджують київські ріелтори, вільних квартир у цьому будинку вже немає – все куплено. Напередодні був проданий останній двоповерховий пентхаус, який обійшовся своєму власникові майже у 6 млн. грн. Цікаво, що в декларації про доходи за 2013 рік Булатов вказав, що заробив всього лише 23 тис. грн. Виникає закономірне питання: за які гроші Міністр спорту придбав житло в такому будинку?

Колишній радник Булатова, Володимир Бойко, який пробув на цій посаді лише 2 тижні, підтверджує, що Міністр спорту обзавівся дорогими апартаментами і авто Lexus, також Бойко розповів про неофіційні джерела доходу «новоспеченого» міністра.

«Про те, що Булатов купив квартиру і Лексус – я в курсі, зазначу лише, що я пробув у статусі його радника недовго: коли я побачив, чим пан міністр і його команда займаються, я звільнився з міністерства», – повідомляє Бойко.

Як стверджує Бойко, безбідне життя Булатову забезпечують державні гроші, які виділяються на фінансування неіснуючих спортивних змагань та організацій, а також внески спортсменів на різні заходи.

З відеосюжету стає відомо, що Булатов проживає в орендованій квартирі за 9 грн у центрі Києва, однак стверджує, що у власності його дружини є помешкання, яке почали будувати, ще у 2005 році. Така заява міністра вже дає змогу говорити про невідповідність його слів й інформації зібраних у ЗМІ.

Мало того, він пообіцяв впустити активістів на "квартиру дружини", однак майже 2 місяці не виходив на контакт з активістами. 

Найцікавіше, що причина за якої Булатов не хоче впускати активістів на свою власну квартиру – "він не впевнений у щирості їх намірів". Абсурдна відмовка, однак чи не забув пан Дмитро основні пункти про люстрацію та про відкрите висвітлення власних доходів та приватної власності.

Що змінилося за ці два місяці та що є приховує новоспечений міністр? Відповіді на ці питання, можемо отримати вже незабаром. І якщо не від самого пана Булатова, то за допомогою законопроекту про люстрацію.

Наша команда висловлює підтримку команді «Без парканів» (журналісти 17 каналу), яка зараз страждає від погроз закрити канал, повісток в АТО. Найбільшим нападом на команду було спалення автомобіля ведучого програми "БЕЗ парканів" Сергія Капустяна. Цей проект, який допомагає люструвати наших чиновників та робить країну кращою, має існувати, щоб всі бачили, що за парканами.