Щойно! Екс-міністр вразив викриттям – прихована гра. Після протесту, уже не приховати: тиск зростає

Фільм опозиціонера Олексія Навального про палац президента Росії Володимира Путіна свідчить, що частина російських еліт веде приховану гру проти свого лідера.

Таку думку висловив в ефірі одного з телеканалів ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“У цьому фільмі мене здивувало, як це все знімалося. Виглядає так, що це зйомка з дрона. А якщо це так, то хто її зливає? Ну, не можна ж уявити, що в Росії навколо резиденції Путіна так просто дрони літають. Так що, я думаю, частина російських еліт починають грати в іншу гру. В історії Росії боярські змови багато що значили. Тому Путіну потрібно дивитися і всередині. Тобто тиск на нього зростає не лише ззовні, а і зсередини”, – зауважив Клімкін.

Ексміністр також прокоментував протести прибічників Навального у Москві.

“Те, що сьогодні відбувається на російських вулицях, – я не знаю, чи весь світ на це дивиться, але багато. Пару годин тому фільм про палац Путіна подивилося вже 67 млн людей. Це щось, що працює вже дійсно у світовому масштабі, це те, що реально делегітимізує режим і Путіна особисто”, – зазначив він.

Нагадаємо, 23 січня у російських містах тривають акції протесту проти затримання Олексія Навального та інших опозиціонерів. На Пушкінській площі в Москві затримали й Любов Соболь, яка є соратницею Навального.

Як вже повідомлялося, російський опозиційний політик Олексій Навальний 17 січня повернувся в Росію з Німеччини, де проходив лікування після отруєння в Томську, і був відразу затриманий російською владою. У відділку поліції підмосковного міста Хімки наступного дня відбувся “суд” над російським опозиціонером, який виніс рішення про арешт Олексія Навального на термін у 30 діб.

21 січня Європарламент прийняв резолюцію у зв’язку з арештом Олексія Навального, в якій запропонував євроінституціям ґрунтовно переглянути стосунки між ЄС і Російською Федерацією, а також негайно зупинити будівництво газопроводу “Північний потік -2”.

Глави держав і урядів країн ЄС 22 січня звернулися з вимогою звільнити Навального.