Щойно! Одразу за кількома статтями! Проросійським політикам кінець: у Молдові затримано колишнього президента Ігоря Додона

У Молдові затримали колишнього президента, проросійського політика Ігоря Додона, проти якого днями порушили кримінальну справу за підозрою в корупції та державній зраді.

Про це повідомило видання Deschide з посиланням на тимчасового генпрокурора Думітра Роба.

До того ж, інформацію підтвердила прес-секретар генеральної прокуратури Маріанна Керпек, пише агентство “Інтерфакс”.

Зазначається, що Додона (почесного президента Партії соціалістів) затримали на 72 години. Водночас повідомляють про затримання кума Додона Петру Меріняну.

Раніше правоохоронці вже провели обшуки за декількома адресами, зокрема в будинку Додона, штаб-квартирі асоціації “Молдовсько-російський діловий союз”, президентом якої він є.

Обшуки проходили в рамках кримінальної справи, порушеної за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених статтями про пасивну корупцію, прийняття фінансування політичної партії від злочинної організації, державну зраду та незаконне збагачення.

Зазначимо:

18 травня Генпрокуратура Молдови порушила кримінальну справу проти Додона у зв’язку із відеозаписом його зустрічі з колишнім лідером Демократичної партії Владом Плахотнюком.

Ця справа отримала неофіційну назву “Пакет”, оскільки на записі, що з’явився у відкритому доступі влітку 2019 року, тодішній лідер Демократичної партії Плахотнюк та його заступник Сергій Яралов “передають пакет президентові Ігорю Додону”.

За деякими даними, офіційно не підтвердженими, у пакеті могли бути гроші.