Щойно! Путін не чекав-окупація Зміїного не відбудеться! Зеленський проконтролював: приїхав особисто. Встановив контроль за цілями ворога

Перебуваючи на острові Зміїний у межах робочої поїздки до південних областей, Президент Володимир Зеленський представив новопризначених командувачів у Збройних Силах України, а також заслухав доповідь командувача Військово-Морських Сил ЗСУ про ситуацію в зоні відповідальності.

До того ж глава держави представив генералів та офіцерів, призначених на керівні посади у Збройних Силах України. Про це повідомляється на сайті президента.

«Моїми указами призначено на посади: командувача Повітряних Сил – генерал-майора Миколу Олещука, командувача Десантно-штурмових військ – полковника Максима Миргородського», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, полковник Максим Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він – перший учасник війни на сході України, який став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.

«Також я погодив, і наказом міністра оборони призначено на посади: командувача оперативного командування «Південь» – генерал-майора Андрія Ковальчука, командувача оперативного командування «Схід» – генерал-майора Олега Мікаца, командувача оперативного командування «Захід» – полковника Сергія Літвінова, заступника начальника Генерального штабу – полковника Володимира Коваля. Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, усі вони мають бойовий досвід», – наголосив Президент.

Зокрема, Володимир Зеленський зазначив, що генерал-майор Андрій Ковальчук має звання Героя України.

Під час активних боїв на Донбасі він командував 80-ю аеромобільною бригадою. Учасник оборони Луганського аеропорту. Двічі поранений. Нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького.
Генерал-майор Олег Мікац з вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним з ключових командирів у цих боях.
Полковник Сергій Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм і зразкове виконання службових обов’язків нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Я знаю, що кожен з них на своїй посаді зробить усе, що від нього залежить, для захисту нашої Батьківщини», – переконаний Глава держави.

Окрім цього, як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, у Чорному морі на острові Зміїному встановили обладнання контролю за надводними та підводними цілями ворога. Окрім цього військова розвідка провела низку тактичних тренувань.

Із перевіркою на Зміїний приїхав очільник розвідувального органу Міноборони Кирило Буданов. Нові прилади для контролю безпеки надали іноземні партнери України.

Полковник Буданов перевірив готовність сил та засобів розвідки на острові Зміїний. Розвідники відпрацювали комплекс практичних вправ:
• заняття з підводного мінування;
• перевірка переносних зенітно-ракетних комплексів;
• стрільба зі стрілецької зброї.

Важливо, що на острові встановили обладнання контролю за надводними та підводними цілями, яке Україна отримала від іноземних партнерів.

Більшість українських та закордонних військових аналітиків припускають той факт, що росіяни можуть спробувати висадитися на цей острів.

Раніше про цей острів згадав у своїй статті Володимир Путін.

Експерти вбачають у ній загрозу, адже очільник РФ зазначив, що до 1948 року українським Зміїний не був. Подібну риторику глава Кремля просував і перед окупацією Криму, відтак у його заявах експерти вбачають загрозу.
За їхніми словами, Україна найбільш вразлива до морських загроз, і саме острів Зміїний є зоною високого ризику.

Таке бачення ситуації підтвердили ексміністр оборони України Андрій Загороднюк, перший заступник Начальника Генерального Штабу ЗСУ Ігор Кабаненко, дипломат Олександр Хара.

Ймовірно, що російські стратеги розглядають сценарії привласнення острову, а згадка острова Зміїний у статті Путіна невипадкова.