Щойно! СБУ уже там, їх “накрили” на хабарі – шокуюча сума. З рук не зійде

Співробітники Служби безпеки затримала у столиці посадовця Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби с надзвичайних ситуацій, який разом із двома посередниками отримали 70 тис. доларів хабара. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, чиновник вимагав гроші від представника великого підприємства за сприяння у видачі експертного висновку протипожежного стану виробничого об’єкту площею понад п’ять тисяч квадратних метрів, без фактичного виїзду експерта.

Також за ці гроші зловмисник обіцяв провести реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки. До оборудки співробітник ДСНС залучив двох знайомих як посередників.

Як зазначається, правоохоронці задокументували передачу першої частини хабара у розмірі 10 тис. доларів посередникам та затримали їх поблизу ресторану в центрі Києва після отримання решти суми.

Щодо чиновника ДСНС, то його було затримано у робочому кабінеті, у нього виявили 1,2 тис. доларів з першого “траншу”. Під час обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів провадження правоохоронці вилучили речі, які мають доказове значення.

Наразі планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги, за попередньою змовою) та ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, нещодавно у Львові співробітники Служби безпеки України викрила начальника Управління запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби надзвичайних ситуацій на хабарі за фіктивну перевірку протипожежної документації складів із піротехнікою.