Щойно! СБУ зламали телефон: фотодокази є. Окупанти ховаються у цивільних об’єктах. Ведуться обстріли!

СБУ зламала телефон російського злочинця та отримала фотодокази, які підтверджують, що російські загарбники ховаються у цивільних об’єктах і ведуть звідти обстріли.

Про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Отримали черговий доказ лицемірства армії рф: окупанти використовують приміщення української школи як свої казарми, військові склади і фотозони для селфі. А російська пропаганда у цей час розганяє фейки, нібито це наші захисники дислокуються у школах та лікарнях, прикриваючись «живим щитом» із цивільних. Але фотодокази з телефона загарбника, який вдалося зламати СБУ, розвінчують російські міфи», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на фото – військовослужбовець 23 загону спеціального призначення росгвардії (з дислокацією в м. Челябінськ) Сергій Віталійович Дидикін. Він систематично відсилає рідним і знайомим свої «геройські» селфі зі школи у смт. Білозерка на Херсонщині.

Окрім того,  17 травня Служба безпеки України встановила особи вже 1140 російських загарбників, які чинили злочини проти мирного населення у Київській області.

Зокрема встановили особу одного із тих, хто ґвалтував українських жінок. Це Булат Фассахов 2001 року народження, уродженець Республіки Татарстан, який проходить службу у 30-й окремій мотострілецькій бригаді 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу рф.

СБУ встановила, що під час тимчасового захоплення одного з населених пунктів Київщини ця особа скоїла низку воєнних злочинів стосовно цивільного населення. Свідки опізнали його та підтвердили факти злочинів.

Зокрема він вдерся у помешкання української родини, зачинив усіх у підвалі, крім молодої дівчини. Погрожуючи розстрілом усієї сім’ї, солдат зґвалтував дівчину, а потім повторив злочин разом із трьома поплічниками.

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора заочно оголосила йому про підозру у порушенні законів та звичаїв війни.

“Україна зробить усе, аби притягнути всіх воєнних злочинців до кримінальної відповідальності”, – запевнили у СБУ.