Щойно! Відомий нардеп легендарного скликання помер. Страшна звістка сколихнула країну

Сьогодні, 29 жовтня на 67-му році життя помер президент АТ “Українська фінансова група”, екс-депутат Верховної Ради України другого скликання Валерій Бабич. Причиною смерті відомого політика став коронавірус.

Про це в четвер, 29 жовтня, повідомила прес-секретар Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Марина Кінах.

“Сьогодні від цієї страшної хвороби (ймовірно, коронавірус – Ред.) Пішла людина великого серця, доброї душі, величезного розуму – Валерій Георгійович Бабич… Мої щирі співчуття всій великій дружній родині… Сумую разом з вами…”, – написала Кінах у своєму Facebook.

Бабич народився в місті Броди Львівської області 25 серпня 1953 року.

У 1991 році він був одним із засновників Республіканського акціонерного товариства “Українська біржа” (з 1992 – Акціонерна група “Українська фінансова група”), президентом якого він довгий час був. Незабаром Бабич став головою ради промисловців і підприємців при Президенті України. З 1993 по 1994 він також був позаштатним радником президента України Леоніда Кравчука з питань ринкової економіки.

У 1994 році Бабич став народним депутатом Верховної Ради. З 1998 по 2003 рік політик обирався головою політичної партії “Всеукраїнське об’єднання християн”. У тому ж році він брав участь у першому турі президентських виборів, на яких посів п’яте місце з семи, набравши 2,48% (644 263 голосів).

У 1997 році Бабич зайняв друге місце в списку “Християнсько-демократичної партії України”. Однак незабаром він зареєструвався кандидатом в депутати від київського одномандатного округу № 218, від якого і був вдруге обраний до Верховної Ради, набравши 13,84% голосів.

Через рік політик очолив партію “Всеукраїнське об’єднання християн” (ВОХ). У 2002 році він повів цю політичну силу на парламентські вибори, однак, набравши всього 0,29%, Бабич в парламент не пройшов. У 2003 він не був переобраний на пост глави ВОХ і відійшов на другий план української політики.

Також Бабич займав пост віце-президента Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду імені Тараса Шевченка.