Щойно! Заява з Кабміну: “придуркуваті тези”. Не для європейського лідера – ганьба!

Георгій Тука оцінив заяву самопроголошеного білоруського лідера щодо загрози великої війни.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко залякує всіх третьою світовою війною, щоб утримати свою владу.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, коментуючи заяви Лукашенка про загрозу нової війни.

“Хотів би зазначити, що такі придуркуваті войовничі тези з вуст Лукашенка просто не личать політику європейської держави. Попри все, Білорусь європейська держава. У XXI столітті таку відверту нісенітницю видавати в ефіри просто неприпустимо”, – заявив Тука.

За його словами, якщо уважно відслідковувати діяльність Лукашенка на посаді президента, “то впродовж усіх цих довгих років у нього політичного досвіду достатньо, якби хто до цього не ставився”.

“І він всі ці роки прекрасно маневрував між прагненням Росії до єдиної союзної держави і заграванням з європейськими політиками для отримання фінансової допомоги, пошуку ринків збуту, посилення економічних зв’язків – як з Європою, так і з Китаєм. Факт зв’язку Білорусі з Китаєм дратує Москву. На політичних шоу в російських медіа часто звучать претензії до Лукашенка в надмірно тісній співпраці з КНР. Балансуючи між цими трьома гравцями, Лукашенко вдало утримує владу. Його політика залишається незмінною, попри те, що його критикують на Заході, він намагається підтримати хоча б символічні відносини з ЄС, демонструючи свою умовну незалежність”, – зазначив заступник міністра.