“Щось зрушилось”. Гучна заява сколихнула країну – “Росія прокинулася”. Побачив увесь світ: дуже небезпечно

Відома російська актриса Лія Ахеджакова в ефірі телеканалу “Україна 24” порівняла протести прихильників опозиціонера Олексія Навального проти президента РФ Володимира Путіна з пробудженням Росії.

“Весь інформаційний простір вже заповнений тим, що відбувається по всій Росії. У Москві… Я не очікувала, я вражена абсолютно, а Пітер ще й переплюнув Москву. А Єкатеринбург всіх переплюнув. І навіть маленькі міста. Люди вийшли, вочевидь, щось зрушилося. Я в це не вірила. Я думала, що і погода… десь ллє дощ, десь морози, десь уже ніч. Але люди вийшли, і вони активні, ніяких розмов, що маленьких дітей повинні були вивести й підставити. Нічого цього немає, вийшла, дійсно, молодь і хто старший. І це настільки несподівано, і це так прекрасно. Росія прокинулася”, – сказала Ахеджакова.

За словами актриси, вона не очікувала, що люди вийдуть на вулиці в такій кількості.

“Ми не очікували, що приїзд Навального стане таким тригером. І його арешт, і цей огидний суд, ця суддя “за викликом” – це взагалі щось неймовірне, протизаконне, і це весь світ побачив. Ми не можемо припустити, що ще зрушить свідомість людей і дасть поштовх цьому протистоянню. У всіх містах Росії кричать чудові зворушливі речівки, люди виходять, їдуть автомобілі й сигналять – неймовірне сталося. Спасибі Навальному, спасибі його мужності, що він був на межі смерті, він воскрес – і повернувся до Росії, хоча це дуже “стрьомно”, це дуже небезпечно”, – зазначила вона.

Раніше розслідувач Bellingcat Христо Грозєв припустив, що Кремль знову спробує отруїти Олексія Навального.