Сім’я переселенців з Донецька живе в наметах на «Високому замку» у Львові (ФОТО)

З'явилася інформація, що сім'я переселенців з Донецька, не маючи змоги виняйняти житло, проживає в наметах в парку «Високий замок». Про це пише у фейсбук Діана Міщук, передає Корупція Інфо.

Зі слів Діани, шістдесятирічна Наталя Малюга проживає разом зі своїм неповнолітнім сином Кирилом, якому виповнилося 16 років. З’ясувалося, що таким чином у Львові вони живуть вже 3 місяці. До того вони жили в Києві, де дитина закінчила 9-й клас. В столиці завдяки добрим людям мали де жити. Суть їхньої проблеми не тільки у відсутності житла, жінка оббивала пороги чиновників, щоб отримати статус біженців і отримати хоч якусь соціальну допомогу, але, з її слів, наша держава не визнає їх громадянами України. Хоча пенсію вона отримує, а соціальні виплати, як матері одиначці, їй виплатили в повному обсязі, коли вона звернулась з запитом до ЄС (з її слів).

Діана пише, що зараз переселенці живуть на вулиці тільки тому, що наша бюрократична система не визнає їх громадянами України і всі інстанції відсилають їх у Росію (фото документів додаються). Так сталось тому, що при втраті документів, вона відновлювала паспорт і їй відмовили у запиті на встановлення прописки.

Стосовно дитини, у Львові 42 школа готова прийняти хлопця на навчання (Діана Міщук стверджує, що бачила його атестат з оцінками за 9-й клас – він відмінник і дуже вихований дружелюбний хлопець). «Але ж не з намету йому ходити до школи», – пише Діана Міщук.

     

Журналісти Корупція Інфо з’ясували, що коли розпочалась антитерористична операція, матір із сином переїхали до Києва. З Києва перебралися до Івано-Франківська. «У Києві добре, але життя там дуже дороге», – розповідає Наталія Малюга. Однак, в Івано-Франківську її не дуже гостинно зустріли, а заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Адамович назвав її шпигункою. «Я розцінюю її як людину, яка працює проти держави, – не добирає слів Сергій Адамович. – Жінка хотіла потрапити в усі кабінети. Робить скандали. Вміє сподобатись. І їй вірять. Вперше прийшла і казала, що її з Гути виганяють. Я їй повірив, потім зрозумів, що вона хотіла, аби її поселили в президентську резиденцію. Вона хотіла мешкати в екологічній зоні».

Адамович впевнений, що Наталя Малюга приїхала сюди створювати негативний імідж переселенців. Питала, де буде мешкати її старший син, який приїде з Москви. На що отримала відповідь: «Ми біженців з Москви не приймаємо».

За словами Сергія Адамовича, за Наталією Малюгою слідкує СБУ, але поки вона не вчинила ніяких злочинів, арештувати її не можуть.

 

 

Тож, пані Наталя у пошуках житла перебралася до Ужгорода, а потім – до Львова. Проблема, зокрема, полягає в тому, що потрібне житло з можливістю прописатися. «Сину навіть паспорта не хочуть видавати, бо прописки немає», – скаржиться Наталія Сергіївна. Тепер найважливіше для Кирила – закінчити навчання в школі й отримати прописку для нього та матері.