Героїв, які загинули у зоні АТО, самбірчани зустріли на колінах під вигуки «Герої не вмирають!»

 

9 липня у Самборі Львівської області в останню земну путь провели двох військовослужбовців – Дмитра Демковського та Романа Цапа, які загинули 4 липня 2015 року внаслідок вибуху біля 29 блокпосту в районі населеного пункту Новотошківка Луганської області.

На площі Пам’яті зібралися рідні і близькі загиблих, духовенство, бойові побратими, представники міської влади, громадських та політичних організацій, тисячі жителів міста та навколишніх сл., – повідомляє прес-служба міської ради, передає Корупція.Інфо з посиланням на Zik

Військовий капелан, священики різних конфесій Самбора і району відправили панахиду. Отець Микола Бухній, звертаючись до громади, наголосив, що сьогодні немає жодної байдужої людини, байдужого серця, яке б не стискалося від болю. Напевно, кожен собі ставить питання: скільки ще потрібно смертей, щоб ворог заспокоївся.

Слова співчуття родинам загиблих висловив міський голова Тарас Копиляк: «У суботу на Самбірщину прийшла сумна звістка. Знову загинули найкращі сини, двоє друзів, які підтримували один одного, разом виконували бойові завдання. Кожен з них мав плани на майбутнє. Але доля, на жаль, вирішила по-іншому… Ми завжди повинні пам’ятати про наших новітніх героїв, молитись за їхні душі».

З площі Пам’яті похоронна процесія вирушила до Залу органної та камерної музики, де відбулося громадське прощання із загиблими військовослужбовцями. Після тіла героїв відвезли до батьківських домів: Романа – в с. Сусідовичі, а Дмитра – в Самбір, вул. Рівна.

Поховають військових сьогодні о 12 год.