Стало відома сума, яку заробив Ломаченко впродовж своєї кар’єри на рингу

Український чемпіон світу WBA і WBO у легкій вазі Василь Ломаченко заробив на професійному рингу 15 мільйонів доларів, повідомляє MixSport.

За даними порталу Володимира Кличка, саме стільки грошей принесли боксеру його бої за останні шість років, що він виступає в профі.

Як зазначає ресурс, до 2018 року Ломаченко заробляв близько 1 млн доларів за чемпіонський поєдинок. Після підписання контракту з транслятором ESPN + його гонорар за бій виріс до 2-3 млн.
Згідно з підрахунками сайту, на сьогодні легковаговик займає третє місце серед найбільш високооплачуваних боксерів в історії України після Володимира і Віталія Кличків.

Разом із тим, після виплати податків і комісій промоутерам боксеру залишається половина цієї суми, після чого її залишок він ділить 50 на 50 зі своїм батьком і тренером Анатолієм. Тому “чистими” він заробив менше 4 млн доларів.

Раніше ЗМІ дізналися, що за свій наступний поєдинок проти британця Люка Кемпбелла 31 серпня, на кону якого буде титул WBC, українець може заробити 3 млн доларів.

Нагадаємо, що Василь Ломаченко за версією WBA і WBO у легкій вазі втримав за собою лідерство в рейтингу кращих боксерів планети за версією «Біблії боксу» — журналу The Ring.