Термінова заява Рєзікова! Окупанти вийдуть і з Донбасу, і з Криму: як закінчиться війна. Правда в очі – читати всім! 

Першочерговим завданням наших військових є зупинка російських окупантів, оскільки путінські загарбники знищують все на теренах України, які їм вдається тимчасово захопити.

Але водночас, щоб зупинити дії російських злочинців в Україні, ЗСУ потрібне швидке посилення за рахунок постачання артилерії, танків та бронетехніки, засобів ППО тощо.

Про це Міністр оборони України Олексій Резніков написав у Facebook.

За його словами, після цього завданням буде оперативний вихід на лінії розмежування та адміністративну межу станом на 24 лютого. Саме на цьому сконцентрується Україна.

“Нам не потрібно чужого. Ми захищаємо своє: життя наших людей, наші землі. Наша глобальна мета – деокупація та реінтеграція всіх територій України у міжнародно визнаних кордонах. Використовувати зброю для нападу на Росію чи захоплення її територій Україна не збирається. Ми не Росія. І наші партнери це розуміють. Ми звільняємо вільну Україну від російської навали. Від убивць, мародерів та ґвалтівників”, – зауважив глава Міноборони.

Як зазначає Резніков, весь світ підтримує Україну у цьому. Вже неодноразово лідери країн підкреслювали, що Росія має залишити нашу територію, вивести свої війська, а Україна повернути всі свої території в міжнародно визнаних кордонах.

“Російські війська мають покинути територію України. І Крим, і Донеччину з Луганщиною. Про це йдеться у численних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН. Подальша реінтеграція — одне з ключових та крихких питань. Власне, люди вже висловили свою позицію у всіх містах, у тому числі тимчасово окупованих, відправляючи “визволителів” за російським кораблем зрозумілою терористам мовою”, – додав міністр оборони.

До того ж, Рєзніков наголосив, що відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, включаючи незаконно окупований Крим, є пріоритетом європейської безпеки та має стати частиною стратегії вільного світу.

“Тоді будь-який агресор побачить, що намагатися досягати своїх цілей силою за рахунок інших – це помилка… Вже працюємо над практичним втіленням досягнутих домовленостей. Адже наші воїни потребують підтримки”, — підсумував Резніков.

Напередодні Резніков заявив, що західна зброя допоможе Україні повернути Крим та Донбас.