Терміново! Мінус ще один російський генерал: ЗСУ підтвердили. Колона – вщент! Усі деталі

У ЗСУ підтвердили, що російського генерал-майора Романа Кутузова ліквідовано.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ

“Командувач 1 армійським корпусом (орків) динири (так зване ДНР – ред.) генерал – майор Роман Кутузов офіційно денацифіковано та демілітаризовано”.

Раніше про смерть Кутузова повідомив кореспондент російської пропагандистської ВДТРК Олександр Сладков. Як повідомлялося, генерала було ліквідовано на Донбасі.

Генерал російської армії Роман Кутузов, який командував “армійським корпусом” так званої “ДНР”, було ліквідовано внаслідок артилерійського удару ЗСУ. Генерал, у якого “горіли терміни” із захоплення одного з населених пунктів у Донецькій області, особисто очолив наступальну операцію. Про це повідомив український журналіст Роман Цимбалюк у своєму Telegram-каналі.

За його словами, Кутузов, командуючи підрозділами донецьких сепаратистів, ніколи не зважав на життя особового складу і усвідомлено відправляв людей на смерть, розуміючи весь ступінь наслідків. У зв’язку з цим морально-психологічний стан підпорядкованих йому з’єднань був вкрай низьким, командири нижчого рівня відмовлялися вести батальйони та роти у бій, саботируючи накази про наступ.

Так сталося й 5 червня. Кутузова піджимали терміни захоплення одного з населених пунктів на Донеччині. Він наказав командирам 1-ї та 100-ї окремим мотострілецьким бригадам вести підрозділи в атаку на позиції української армії, але ті відмовилися це робити, розуміючи величезні ризики.

Після цього Кутузов, усвідомлюючи наслідки для себе у разі невиконання ним поставленого вищим командуванням завдання, вирішив особисто очолити наступальну операцію та був ліквідований вогнем українських артилеристів.

Ліквідований ворог мав позивний “Туман”. Але, ймовірно, востаннє до нього так звернулися поблизу траси Артемівськ – Лисичанськ у Попаснянському районі Луганської області. Саме там його вбили.