Терміново! Радісна звістка – збірній України вдалось немислиме. Вперше в історії – шокуюче досягнення

Збірна України зі спортивної гімнастики в суботу, 12 грудня, вперше в історії посіла перше місце в командному багатоборстві на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики-2020 року, який проходить в турецькому Мармарисі. Зокрема, спортсмени Петро Пахнюк, Ігор Радівілов, Владислав Грико, Євген Юденков, Роман Ващенко захопили лідерство після першого снаряда і не упустили його до кінця.

Про це пише видання Vesti.

У підсумку, Україна (248.963) випередила Туреччину (244.793) на чотири бали і ще на чотири Угорщину (240.393).

На цьому чемпіонаті Україна виступає без лідера збірної Олега Верняева. Змагання завершиться в неділю, 13 грудня, особистими фіналами. Українці виступлять у всіх шести фіналах.

Трохи раніше золото здобула юніорська збірна України, наставницею якої є Ірина Надюк. Пізніше наш Ілля Ковтун з сумою 79,599 виграв золото в індивідуальному багатоборстві, а Володимир Костюк, небагато від земляка відставши (79,298), здобув срібло.

Як зазначає “Главком”, поповнити медальний доробок українці зможуть у фіналах індивідуальних видів. Туди наші гімнасти теж пробилися великим числом. У фіналі вільних вправ поборяться Петро Пахнюк (3 місце в кваліфікації) і Владислав Грико (7). У вправах на коні за медалі посперечаються Петро Пахнюк (3) і Євген Юденков (4). А Роман Ващенко не потрапив у фінальну вісімку, хоч і показав загальний шостий результат, через те, що одна країна може мати не більше двох представників у фіналі. Зате Юденков буде у фіналі у вправах на кільцях. Він кваліфікувався з п’ятим результатом, а Ігор Радівілов – з третім.

У своєму найсильнішому виді – опорному стрибку – бронзовий призер Олімпіади-2012 Радівілов отримав найвищу оцінку – 14,649 і, звісно, в фіналі буде фаворитом. У вправах на брусах з другим результатом у фінал кваліфікувався Пахнюк.

Таким чином, не буде українців з фіналів окремих видів багатоборства лише у вправах на поперечині. Натомість серед юніорів українці будуть представлені по двоє у кожному з фіналів в окремих видах.