Тільки що! Коболєв в шоці – звільнити, вже сьогодні. Важливе питання – потрібно діяти. Це сталося

Президент Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони. Засідання пройде в закритому режимі. Тільки ось до кінця не відомо чи розглянуть на сьогоднішньому засіданні РНБО питання, пов’язані з мільярдними збитками «Нафтогазу», або вважатимуть, що це питання не настільки важливим?

Про це пише телеграм-канал “Легитимный”

Поки що Андрій Коболєв відчайдушно рятується від звинувачень в нанесенні збитку «Нафтогазу» на 75 мільярдів, а його піарники через платних експертів продовжують розганяти по ЗМІ заяви, в яких не тільки розхвалюють главу НАК, але ще й не забувають вилити трохи бруду на президента і його команду.

Так, відомий грантожер Михайло Гончар у своїй колонці на порохоботскійй Gazeta.ua пише, що державний аудит «Нафтогазу», який виявив збитки НАКу – це атака на Коболєва з боку Росії і олігархів, яким потурає команда Зеленського.

Гончар стверджує, що «атаки на «Нафтогаз» почалися з приходом нової «зеленої» команди», яку експерт звинувачує в зв’язках з РФ, а також називає «не дуже розумною і не дуже патріотичною». На відміну, мабуть, від самого Коболєва, який дуже патріотично заганяє НАК в збитки, і планує здати компанію іноземцям, називаючи це гучним словом IPO.

На думку експерта Гончара, 75 мільярдів збитків з’явилися у «Нафтогазу» лише тому, що державні аудитори – це просто відсталі від життя люди, які нічого не розуміють в сучасних корпоративних нормах.

Експерт якось призабув, що найближче до вильоту зі свого насидженого крісла Коболєв знаходився за часів прем’єрства Володимира Гройсмана, коли Кабмін вніс зміни до статуту «Нафтогазу», повернувши собі право звільняти главу правління НАКу і його членів без оглядки на корумповану Коболєвим Наглядову раду компанії . Відбувалося це ще до того, як ненависна Гончару «зелена команда» влаштувалася у владних кабінетах.

Сьогодні ж і Державна аудиторська служба (ДАСУ), і Шмигаль, навпаки, підіграють Коболєва. ДАСУ намагалася дискредитувати висновки свого ж аудиту, а Шмигаль збирається позбавити уряд права звільняти Коболєва, повернувши до статуту «Нафтогазу» ганебні пункти про розширення повноважень Наглядової ради НАК при призначенні і звільненні керівництва компанії.

Ось що дійсно варто було б терміново обговорити на РНБО, так це збитки «Нафтогазу», які повинні стати предметом особливої ​​уваги правоохоронних органів. Кабмін також повинен мати право звільняти будь-якого главу «Нафтогазу», якщо показники його роботи є незадовільними. Позбавлення Кабміну такого права також суперечить національним інтересам.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що Президент України Володимир Зеленський скликає термінове закрите засідання РНБО. Темою обговорення стане “визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози і виклики національній безпеці і обороні країни”.