Тільки що! У Порошенка – “трагедія”, ніякої зустрічі не було. Петро втратив схватку: важкий день

Порохоботи сьогодні в ударі.

1. Розганяють новину про «зустрічі» Порошенко і Блінкена, хоча ніякої їх індивідуальної зустрічі не було. Порошенко був одним з її учасників спільно з іншими лідерами фракцій, що насправді не є хорошим знаком для екс-президента.

2. При цьому багато порохоботів у своїх постах використовують як ілюстрацію для цієї «новини» фото зустрічі Порошенко і Блінкена в 2015 році. Причому розганяє цим фото «новину» і сам Порошенко. Що взагалі дуже смішно.

Про це пише телеграм канал “Политика страны”.

Той факт, що Петра Порошенка під час візиту Блінкена і Нуланд посадили в «одну лінійку» з іншими лідерами фракцій і не стали організовувати окремої зустрічі (з огляду на його статус як екс-президента особисто добре знайомого з Нуланд) в українських політичних колах сприйняли як знак того, що у Вашингтоні не мають наміру вибудовувати з ним якусь окрему лінію відносин (паралельну відносинам з офіційною владою).

І, тим більше, не готові робити на нього якісь особливі ставки.

Раніше, нагадаємо, Порошенко активно просував тему свого особистого знайомства з Байденом і Нуланд, натякаючи на довірчі відносини з ними, пише канал.

А тим часом Рейтинг Зеленського продовжує зростати: його підтримує понад чверть населення.

Якби найближчим часом в Україні відбулися вибори президента, більшість українців віддала б свої голоси за чинного лідера Володимира Зеленського. Його результати були б не такими, як 2 роки тому, однак наразі є найвищими серед інших кандидатів.

Володимир Зеленський отримав би більшість голосів українців у першому турі. За нього готові проголосувати 28,3% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

Що би відбулося у другому турі

Якби у другому турі Володимир Зеленський змагався б з Петром Порошенком, то отримав би 32% голосів усіх опитаних або 60,5% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Відтак Петро Порошенко – відповідно 20% і 39,5%.

Більшу підтримку Зеленський би отримав, якби у другий тур вийшов ексрегіонал Юрій Бойко. У випадку виходу до другого туру Володимира Зеленського і Юрія Бойка за чинного президента проголосували би 36% усіх опитаних або 71% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. За Юрія Бойка проголосувало б трохи більше чверті опитаних – 29%.

Що відомо про це соціологічне дослідження?

Його провів Центр Разумкова 22 – 29 квітня 2021 року методом інтерв’ю “обличчям до обличчя” за місцем проживання респондентів. Усього опитали 2 021 респондента у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.