Тільки що! Зеленський не змовчав – термінове доручення, в РНБО відзвітували. Просто на нараді – почули всі

Президент України Володимир Зеленський стурбований процесом формування та виконання державного оборонного замовлення.

За словами секретаря РНБО Олексія Данилова, необґрунтований перегляд основних показників оборонного замовлення на протязі року після його затвердження є неприпустимим. Це можливо тільки при форс-мажорних обставинах.

Про це він сказав на міжвідомчій нараді «Про стан підготовки проекту основних показників державного оборонного замовлення на 2021 рік і 2022, 2023 роки, розвитку авіаційної промисловості і реформування державного концерну«Укроборонпром», пише прес-служба РНБО.

“Глава держави стурбований процесом формування та виконання державного оборонного замовлення за результатами минулого року”, – заявив він.

Крім того, Данилов підкреслив, що Зеленський доручив підготувати до розгляду на засіданні РНБО питання щодо розвитку авіабудівної галузі одночасно з розглядом звіту про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу.

“Щодо реформування Державного концерну “Укроборонпром” ще раз підкреслюю, що напрями та завдання щодо його реформування і розвитку повинні бути узгоджені зі Стратегією розвитку ОПК”, – додав Данілов.

Підводячи підсумки дискусії, Данилов заявив, що суб’єкти планування Державного оборонного замовлення в 2021 році повинні вжити заходів для прискорення формування і внесення на розгляд РНБО «максимально узгоджених» основних показників ДОЗ на 2021 рік і 2022, 2023 роки. «Планувати ДОЗ та взагалі всі питання в секторі безпеки і оборони необхідно системно і якісно», – заявив він.