Три дні була на ШВЛ. Коронавірус забрав життя молодої студентки: тільки закінчила другий курс

У Стрийській міській лікарні у Львівській області померла молода дівчина, у якої підтвердили коронавірус. Їй було всього 20 років.

Про це повідомляє Тvoemisto.tv, посилаючись на директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ореста Чемериса. Відомо, що у пацієнтки була супутня патологія. Її доправили в лікарню у важкому стані з двобічною пневмонією. Протягом доби її стан погіршився, і дівчину перевели на штучну вентиляцію легень. Лікарі боролися до останнього, але пацієнтку врятувати не вдалося.

Головний лікар Осип Бегей зазначив, що дівчина три дні лежала в лікарні, під’єднана до апарату ШВЛ. Крім того, заступник головного лікаря обласної інфекційної лікарні Ігор Берник розповів, що львівські лікарі консультували медиків у Стрию. За його словами, дівчина перебувала в критичному стані, і її не змогли перевезти на лікування в обласний центр. Крім того, у померлої відібрали матеріал з біопсії для додаткового дослідження.

Відомо, що дівчина вчилася в Українському католицькому університеті.

“Померла наша студентка, Карпа Соломія, яка завершила другий курс програми “Соціологія”. Висловлюємо щирі співчуття батькам, родині, друзям, одногрупникам, викладачам”, – написали на сторінці університету в Facebook.

Раніше ми повідомляли, що в Україні число заражених коронавірусом перевищило 55 тисяч. З початку епідемії жертвами COVID-19 стали 1427 українців.