У Бродах активісти виявили фальшиві скриньки зі збору коштів для пораненого військового

Активісти Бродівської районної координаційної ради вилучили із торгових закладів міста 17 скриньок для благодійних цілей, встановлені різними доброчинними організаціями. Вилучені скриньки знаходяться у штабі координаційної ради до моменту, поки не з’явиться власник.

Про це повідомила голова Спілки підприємців Бродівщини Наталія Микула, яка особисто здійснювала рейд по крамницях.

«Особливо нас вразила скринька в одній з хлібних крамниць, на якій була просто приклеєна скотчем інформація про важкопораненого в АТО бродівчанина, банківським рахунком і телефонним номером його матері. Однак вона не знала про це і ні до кого не зверталася. Також, очевидно, ніхто з жертводавців не потрудився перевірити чи відповідає представлена інформація дійсності, оскільки в скриньці, коли ми її відкрили в присутності матері пораненого героя. було понад 100 грн, які ми і віддали тій людині, для якої вона призначалася».

Після цього випадку Спілка підприємців прийняла рішення, що будь-які скриньки в торгових закладах Бродів, можуть з’являтися лише з наявністю печатки Бродівської самооборони, тому будь-яка благодійна організація, яка хоче встановити скриньки, мусить спочатку прийти в районний координаційний штаб з питань допомоги учасникам АТО та надати вагомі докази цільового збору коштів.

 

 

Читай новини про Львів

 

Джерело: ZIK