У Львівській області майже 10 тисяч призовників ухиляються від мобілізації

Міліція розшукує чотири тисячі таких чоловіків.

У Львівській області виявили 9493 жителя призовного віку, які ухиляються від мобілізації. Найчастіше в цьому списку з'являлися імена призовників Яворівський-Мостиського, Самбірського, Галицько-Франківського та Личаківського-Шевченківського військкоматів.

– Про необхідність з'явитися до військкомату попередили 3114 людей, яких повинні мобілізувати до лав Збройних сил України, – повідомили "Комсомолці" у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області. – Також виявилося, що ще 3974 призовника десь ховаються. Зараз їх місцезнаходження встановлюється.

У загальній складності, кількість таких громадян склало майже 10 тисяч чоловік. Від початку проведення мобілізації в цьому році правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 122 матеріалу за статтею "ухилення від призову за мобілізацією". Всім, хто підпадає під цю статтю, можуть дати від двох до п'яти років за ґратами. До трьох років обмеження волі "світить" тим, хто ухиляється від строкової військової служби – розслідується вісім таких справ.

Крім цього, під час обходів жителів у Львові правоохоронці виявили 95 переселенців, інформацію про які вже направили до районних військових комісаріатів.

 

 

Джерело: Корупція.Інфо