У Львові безпритульні собаки живуть краще за переселенців (ФОТО, ВІДЕО)

Навіть до кулінарних захцянок тварин працівники ЛКП "Лев" ставляться з розумінням, враховуючи вподобання чотирилапих

Ще кілька років ЛКП "Лев" було добре відоме серед львів'ян за характерним гидким запахом собачих фекалій і постійним цілодобовим виттям псів. 

"Відреставровано всі будівлі, вольєри, створено клініку з кабінетами хірургії, терапії, лабораторією, рентген кабінетом", – розповіла директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

За її словами, 80% того, що має ветеринарно-стерилізаційний центр зроблено саме за кошти гранту, бюджет якого склав 298 446,54 EUR (268 691, 89 EUR – фінасування Євросоюзу). Проект під назвою "S.O.S. – безпека співжиття людей та безпритульних тварин на польсько-українському прикордонні: Львів, Люблін, Луцьк та Івано-Франківськ" кардинально змінив життя безпритульних тварин у Львові.

Умови життя, лікування, харчування і дозвілля бездомних песиків приємно вражають, навіть, ревних борців за права домашніх улюбленців. Відбудовані адміністративні приміщення, прибрані вольєри, відсутність проникаючого в кожне волокно одягу їдкого запаху собачих екскрементів, а головне – відсутність цілодобового панічного собачого виття. Переконатися в тому, що це не просто слова чи "гарна картинка" спеціально для журналістів, можна у будь-який час доби через веб-камери, якими обладнана територія ЛКП "Лев".

"Ми єдині в Україні, хто вивів свою роботу в онлайн режим", – заявила директор ЛКП "Лев" Оксана Кошак.