У Львові страйкують гірники

Сьогодні працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія» вийшли на страйк через не виплату їм підприємством заробітних плат, передає Корупція Інфо

Працівники ПАТ «Львівська вугільна компанія  не отримували заробітних плат з квітня місяця 2015 року. Як стверджують ті, їм обіцяли заплатити кожного наступного місяця, але зарплати так і не було.

ПАТ «Львівська вугільна компанія» – це відкрите акціонерне товариство, над яким з 2011 року здійснюється приватизація. Дане підприємство почало діяти ще в далекому 1979 році під назвою Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська», діяльність якого полягала у збагаченні  вугілля Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Наразі після початку приватизації підприємства, яке почалось спочатку з його оренди в 2000 році, на підприємстві існує чимало проблем, однією із них є проблеми із виплатою заробітних плат. Наразі борг складає понад 16 мільйонів гривень, а так як ці зарплати єдине джерело для існування робітників, вони не почнуть працювати доки їхнє зароблене не буде їм виплачено в повному обсязі.