У Львові вперше пройшли змагання зі street workout


Вчора, 22 серпня, вперше у Львові відбулися змагання зі street workout, переможець яких братиме участь у чемпіонаті України.


Street workout — (з укр. вуличне тренування) — це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, такихm, як шкільні двори, парки, спортивні майданчики у місті. Серед основних вправ – тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому повітрі. Основним заняттям на турніку є підтягування. Людина, яка займається воркаутом, називається воркаутером. Термін «турнікмен», який часто вживають у засобах масової інформації, не зовсім правильний.

Як зазначив лідер міжнародної організації за здоровий спосіб життя Денис Мінін:

«Наша мета – це просування та популяризація здорового способу життя в усіх його видах. Ми маємо не просто тренуватися заради підтримки свого «его», а для популяризації. Адже дуже важливо показувати свої уміння, навчати дітей любити спорт, передавати мотивацію та позитив батькам, друзям та знайомим. Все залежить від нас і діти беруть приклад з нас, тому ми маємо скеровувати їх на вірний шлях».

Чемпіонат проводився з таких дисциплін: силовий Freestyle, передній вис, прапор, горизонт, вихід на дві, підтягування на турніку (із 32-кілограмовою гирею), віджимання на брусах (з додатковою вагою 48 кг). Кожному учаснику виділяли по 3 хвилини для виконання комбінації із силового фрістайлу під музику, яку вибирав воркаутер заздалегідь, під час реєстрації.

Переможець із дисципліни силовий Freestyle – Євген Прусак, який поїде на Чемпіонат України Чемпіонат України зі Street workout відбудеться 12 вересня 2015 року в Києві.

Організовували чемпіонат Львівської області зі Street workout компанія Streetworkout.pro з Денисом Мініним (м. Дніпропетровськ), Ксенія Воінкова та Юрій Заяць. Участь у змаганнях брали охочі львів’яни, які займаються воркаутом професійно або мають як спортивне хобі.