Головні новини Львова
Подобається

У польському консульстві пояснили, що для отримання шопінг-візи не потрібна довідка про доходи

20/10/2014
У польському консульстві пояснили, що для отримання шопінг-візи не потрібна довідка про доходи

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд заявив, що значно збільшилася кількість людей, які подають документи на візи до Польщі.

Зараз Польща пішла на умови Європейської комісії, яка ще у квітні затвердила додаткові документи, потрібні для отримання шенгенської візи. Тож окрім стандартних – заповненої анкети, паспорта, запрошення та страхівки, потрібна ще й довідка з роботи.

За словами Дрозда, нові правила не стосуються людей, які мають карту поляка, чи хочуть отримати національну шопінг або ж бізнес-візу. Впровадження діє лише для шенгенської. Натомість, якщо людина не працює, то навряд чи зможе отримати візу. 

«А ось це вже інше питання, якщо людина не працює, то звідки має гроші, щоб поїхати закордон? За це вже має відповідати українська влада – як безробітний є настільки багатим, щоб їздити за кордон», – наголосив генеральний консул Республіки Польща у Львові.

У консульстві роз’яснили, що процес вже почався, проте від людей, які зареєстровані на жовтень, ще не просять довідки. А от у листопаді це стане вже обов'язковим. 

Як повідомляв ZAXID.NET, з 15 жовтня для отримання візи потрібно буде надати такі документи:

– Документи, що підтверджують вид діяльності (довідка з роботи). Для найманих працівників – довідка з місця роботи, а також інформація про реєстрацію і контактні дані підприємства, ім'я, прізвище та посаду особи, яка її видала. Для приватних підприємців – оригінал і копія реєстраційних документів підприємства. Для осіб, які не працюють – витяг з банківського рахунку про наявність фінансових коштів з переліком операцій за останні 3 місяці. Для пенсіонерів – документ, який підтверджує отримування пенсії. Для учнів і студентів – довідка з навчального закладу, в якій зазначено період вільний від занять учня або студента.У деяких випадках – документ, який підтверджує право власності (на землю, будинок, автомобіль або в окремих випадках інше майно) або остання податкова декларація (у випадку осіб, які подорожують вперше).
– Документи, що підтверджують наявність фінансових засобів (виписка з банку). Спонсорування: гарантійний лист від спонсора або третьої сторони в Україні, який повинен містити інформацію про те, що третя сторона має достатні фінансові засоби для спонсорства. Або: підтвердження наявності власних фінансових коштів – витяг з банківського рахунку, який містить перелік банківських операцій за останні три місяці; оригінал та копія дорожних чеків, виданих на прізвище особи, яка подає документи на візу; письмова, підписана декларація, що відображає фінансове становище особи, що подорожує.
– Документи, що підтверджують проживання (бронь готелю). Сюди входить гарантійний лист приймаючої сторони або бронювання готелю, або інший документ, який підтверджує проживання.

 

Джерело: zaxid.net



Коментарі

X google play market apple app store