У прямому ефірі! Гучний скандал: прямо в очі Савченко: так Надю ще не опускали. Поліція втрутилась!

Михайло Радуцький та Надія Савченко посварилися у прямому ефірі через питання вакцинації. Це сталося на фоны того, що екснардепку затримали в аеропорту з підробним COVID-сертифікатом.

Голова комітету з питань здоров’я нації Радуцький запитав Савченко, чи вона вакцинована. Свою чергою екснардепка різко відповіла, що інформація про стан здоров’я людини – державна таємниця.

Радуцький таку тезу заперечив та наголосив, що відомості про вакцинацію до цієї категорії не належать. Питання про щеплення не є інформацією про стан здоров’я людини.

Не маніпулюйте, ви не у Медведчука (Віктор Медведчук – ред) на каналі, ви не на російському каналі. Ви вакциновані?, – заявив Радуцький.

Савченко заявила, що відповідатиме у суді.

Нещодавно поліція відкрила провадження через використання підроблених документів в аеропорту “Бориспіль” – днями прикордонники там виявили у двох жінок сертифікати вакцинації з ознаками підробки.

“Одна із фігуранток є колишньою народною депутаткою”, – заявила поліція.

Там повідомили, що жінка подорожувала із сестрою, сертифікат про вакцинацію якої також має ознаки підробки.

У поліції не називають імена жінок. Їх також не видно і на оприлюднених правоохоронцями фото документів.
Проте, за даними ВВС News Україна, йдеться про сестер Савченко – Надію, яка була депутаткою Верховної Ради у 2014-2019 роках від “Батьківщини”, та її сестру Віру.

На сертифікатах, які виклала поліція, залишились дати народження, які збігаються з датами Надії та Віри Савченко.
Заступниця голови партії “Громадсько-політична платформа Надії Савченко” Тетяна Проторченко у розмові з ВВС відмовилась від будь-яких коментарів про цей інцидент.

Згодом у парламенті ситуацію прокоментував керівник МВС Денис Монастирський.

“Сьогодні була виявлена ситуація щодо підробного сертифіката в колишнього народного депутата пані Надії Савченко. Такі випадки правоохоронними органами будуть фіксуватися, і буде надзвичайно жорстка реакція в межах, визначених законом”, – сказав Монастирський, якого цитує “Укрінформ”.

Водночас очільниця ГПУ Ірина Венедіктова заявила на своїй сторінці в Фейсбук, що бере під особистий контроль справу з підробними ковід-сертифікатами і обіцяє покарання особам, які ними торгують.

“Попереджаю, від мене пощади не чекайте. Я довела цю позицію всім без винятку прокурорам – такі провадження ми з вами беремо на особистий контроль і методично доводимо до вироків”, – написала генпрокурорка у Facebook.

На її думку, люди, які торгують сертифікатами про вакцинацію насправді торгують людськими життями. Є й такі, додала Венедіктова, хто цю “криваву макулатуру” купує.

Вона наголосила, що каратимуть усіх винних: і тих, хто продає підробні сертифікати, і тих, хто купує.

“Фейкові сертифікати – гра в рулетку з повним барабаном. За постріли з цієї зброї ми змусимо відповідати продавців та покупців “липи”, – написала генпрокурорка, додавши що динаміка заражень і смертності від ковіду б’є антирекорди.

Вона також згадала нещодавній інцидент з затриманням колишньої депутатки від “Батьківщини” Надії Савченко. Її разом з сестрою Вірою затримали в аеропорту “Бориспіль” з підробним свідоцтвом про вакцинацію. За цим випадком поліція відкрила кримінальне провадження.