У своєму будинку! Пішла з життя відома акторка – має власну зірку на алеї слави. “Біль і сльози…”

У віці 101 року померла актриса, танцівниця і хореограф Марджорі Белчер, більш відома як Мардж Чемпіон. У 1937 році вона виконала танець Білосніжки для студії Walt Disney, який був змальований та увійшов до класичного мультфільму “Білосніжка та сім гномів”.

Як пише The Hollywood Reporter, танцівниця померла в своєму будинку в Лос-Анджелесі 21 жовтня. Смерть Чемпіон пресі підтвердив її хореограф.

Робота над “Білосніжкою” принесла актрисі ще кілька проектів у Disney – в 1940 році вона також виступила моделлю для Блакитної Феї з “Піноккіо”, ще пізніше – одного з персонажів мультфільму “Фантазія”.

Marge Champion and Gower Champion see their names listed in the paper in a scene from the film ‘Everything I Have Is Yours’, 1952. (Photo by Metro-Goldwyn-Mayer/Getty Images)

У 40-х Марджорі Белчер була одружена з аніматором студії Disney Артом Беббітом, але пізніше розлучилася і стала дружиною хореографа Гауера Чемпіона, взявши його прізвище. Разом з Чемпіоном вона зіграла у низці популярних мюзиклів компанії MGM, серед яких проекти “Плавучий театр” (1951), “Все моє – твоє” (1952) та “Це виглядає красиво” (1952). Через кілька років пара з’явилася на ТБ із власним шоу під назвою “Шоу Мардж і Гауера Чемпіон”.

Останній виступ вже 82-річної Чемпіон на бродвейській сцені відбувся у 2001 році. Актриса зіграла в мюзиклі “Шаленості”, після чого офіційно завершила акторську кар’єру. Її досягнення відзначені зіркою на Голлівудській алеї слави.