Українські військові не поступаються у фізпідготовці американським – лейтенант зі США

Українські військові, які беруть участь у міжнародних навчаннях на полігоні в с. Старичі Яворівського району на Львівщині, не поступаються у фізичній підготовці американським інструкторам.

Про це розповів лейтенант збройних сил Сполучених Штатів Америки Далас Апотекер (Dallas Apotheker) під час прес-конференції сьогодні, повідомляє Корупція інфо.

«Українські військові через два тижні після того, як розпочали підготовку із нашими солдатами, взяли американські тести на фізичну підготовку, і їхні бали були дуже високі. Іноді українські військові показували вищі результати, ніж американці», – сказав лейтенант збройних сил Сполучених Штатів Америки.

Він додав, що під час фізичної підготовки військових в Америці найбільшу увагу приділяють тим вправам, які допоможуть солдату ефективно працювати на полі бою.

«Ми працюємо над силою м’язів ніг, робимо випади вперед-назад, присідання, піднімаємо та пересуваємо велику вагу тощо. Завжди тренуємося так, ніби підемо на поле бою вже завтра, тому всі стандарти намагаємося виконувати на найвищому рівні», – пояснив Далас Апотекер.

Зазначимо, що 20 квітня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район, Львівська область) відбулася церемонія відкриття українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан – 2015».

Нагадаємо, «Фіарлес Гардіан – 2015» проводять у межах технічної допомоги уряду США та за рахунок Резервного фонду світової безпеки. Мета та цілі проекту передбачають проведення фахівцями ЗС США з особовим складом Національної гвардії України та офіцерами-інструкторами Збройних сил України базової та спеціальної підготовки особового складу.