Український прапор над Херсоном? Путін лютує, режим вже не вистоїть: окупантів женуть геть!

Ще трохи і Херсон буде вільний від окупантів. Це досягнення вразить всіх: і простий народ у Росії і самого кремлівського карлика. Однозначно у Росії почнуться дуже бурхливі політичні процеси.

Очікуваний наступ ЗСУ з можливим визволенням Херсона спричинить шок як у російського народу, так і у мешканців путінського бункера, після чого процес руйнування кремлівського режиму піде автоматично, вважає російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський для «Нового часу».

На Заході нарешті виробився єдиний погляд — вже ніхто не збирається примушувати Україну до політичних поступок задля припинення вогню, зазначив він.

Це вже раніше озвучувалося [президентом України Володимиром] Зеленським — жодних переговорів не буде доти, доки російська армія не відступить на лінію 23 лютого. Це — червона лінія, без виконання якої ніхто з Росією не розмовлятиме, а навпаки, Захід докладатиме максимальних зусиль у постачанні, навчанні української армії, щоб вона могла силою виштовхнути Росію за цю лінію, — наголосив Піонтковський.

У Києві ніхто не відмовляється від ОРДЛО та Криму, але саме відведення російських військ на позиції «до вторгнення» уможливить дипломатичний шлях повного відновлення територіальної цілісності України, уточнив автор.

Для Росії ж постійні постачання в Україну західної зброї та контрнаступ ЗСУ на півдні, на думку політолога, обернуться початком розпаду.

«Запевняю, визволення Херсона вже спричинить шок і у російського глибинного народу, зануреного в телепропаганду, і в самому путінському бункері. І в Росії розпочнуться дуже бурхливі політичні процеси. Ось ця червона лінія — відведення російських військ на стан 23 лютого, якого Захід домагатиметься й нікуди від нього не відступить, — ця лінія не сумісна з політичним життям Путіна. Для нього це катастрофа. Я думаю, навіть і з фізичним життям Путіна ця лінія несумісна», – заявив Піонтковський.

Більш предметно про це можна буде говорити приблизно за два місяці, коли українські війська освоять сучасне озброєння, вважає він.

Процеси розпаду путінського режиму та подальшої трансформації РФ відбуватимуться автоматично у міру перемог української зброї. Спеціально про них піклуватися навіть не потрібно, — резюмував політолог.

Водночас, австрійський військовий аналітик Том Купер стверджує, що бої ведуться в населених пунктах Херсонської області.

“Український уряд, здається, просить усіх говорити за зубами про події на Херсонщині. Добре, це цілком зрозуміло — особливо з огляду на всю цю істерію, яку розповсюджують соцмережі. У всякому разі, на захід від Дніпра та з півночі на південь ситуація виглядає приблизно так:

— українці намагаються вивести останніх росіян із Хрещенівки та Золотої Балки;

— незважаючи на російські повідомлення про руйнування плацдарму між Андріївкою та Давидовим бродом, все ще існує, лише поменше (це може змінитися досить швидко; дивіться нижче, чому);

— українці вийшли на північний бік Снігурівки та намагаються вибити росіян з їхніх укріплень у Новопетрівці;

— після зачистки Киселівки останніми днями українці дійшли до Клапаї, за 7-8 км від Херсона, і відбили контратаку росіян на Олександрівці, утримали Станіслав і рвуться на Широку Балку”, – зазначив він.

За словами Купера, 49-а САА зазнала достатньо втрат, щоб відвести більшу частину XX армійського корпусу із північної Херсонської області ближче до міста, тобто: з півночі на південь (західним/правим берегом Дніпра).