“А вони відмовились”: Як львівським митникам пропонували хабар за незаконне перевезення дитини

В суботу, 7-го липня, неправомірну грошову винагороду у розмірі $100 запропонувала українка  прикордонникам Мостиського загону в пункті пропуску «Краківець». Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України. 

Таким чином 42-річна жінка  намагалась вирішити питання безперешкодного перетину державного кордону неповнолітньою дитиною, без нотаріально посвідченої згоди батька.

Популярне: Тепер поїхати до країн ЄС українцям стане складніше: Скільки коштуватиме дозвіл і коли почнуть діяти правила

Прикордонники від хабара відмовились та направили повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень, передбачені статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Раніше повідомлялось, що патрульні з Луцька також відмовились від хабара: порушнику загрожує кримінал: екіпаж помітив автомобіль Mazda, водій якого здійснив розворот у недозволеному місці на проспекті Перемоги.

На вимогу інспекторів надати документи не відрагував. Коли полісмени почали оформляти необхідні адмінматеріали на порушника, той поклав на капот легковика дві грошові купюри. Інспектор одразу ж попередив водія про кримінальну відповідальність за спробу дачі неправомірної вигоди.