Важлива новина! На Львівщині масовий спалах коронавірусу. Тестують ціле село

У селі Давидів зараження виявили у понад 20 жителів

У селі Давидів Львівської області виявили понад 20 випадків зараження коронавірусом. Про це в Facebook повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, в населеному пункті здійснюються посилені заходи щодо виявлення інфікованих і забезпечення порядку.

“Відповідні служби протягом дня проводять експрес-тестування жителів. Якщо отримані результати позитивні, то здійснюється додатковий відбір біоматеріалу та аналіз направляють на тест ПЛР. Зараз медики встановлюють джерело заносу вірусу в зазначений населений пункт”, – повідомив він.

При цьому глава ОДА додав, що в селищі здійснюються посилені заходи щодо виявлення інфікованих і забезпечення порядку. Жителі, які контактували з хворими, знаходяться на самоізоляції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про спалах коронавірусу в студентському гуртожитку КиМУ в Петропавлівській Борщагівці. Станом на 27 квітня там було зафіксовано шість випадків серед студентів, також заразився комендант гуртожитку. На сьогодні в гуртожитку знаходяться близько 150 мешканців, в основному іноземні студенти. Осередок зараження виявили випадково, коли 22-річному хлопцю стало погано і він втратив свідомість. ПЛР-тест підтвердив наявність СOVID-19.