Від Садового вимагають відзвітуватися, куди діваються гроші громади міста Львова

Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають відзвітуватися, куди витрачаються гроші громади міста Львова.

Як пише «Четверта студія», на своїй сторінці у ФБ керівник фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик оприлюднив текст заяви фракції «Європейська солідарність» у Львівській міській раді щодо “дивної” економії міського бюджету.

«Разом з колегами вирішили допомогти міському голові стати трохи… послідовнішим. Це заява Фракція партії “Європейська Солідарність” у ЛМР щодо “дивної” економії міського бюджету», – зазначив у своєму коментарі Петро Адамик.

«Заява

Фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді

Епідемія коронавірусу ставить весь світ і Україну перед безпрецедентними викликами. Безумовно, сьогодні усі ресурси, в тому числі – фінансові повинні бути спрямовані, передусім, на боротьбу з епідемією. Наше місто – не виключення. Однак епідемія не має стати приводом для маніпуляцій з бюджетом громади.

Днями міський голова Львова Андрій Садовий озвучив ідею щодо оптимізації чисельності працівників міської ради та грошових видатків на заробітну плату. Проте він не пояснив – про яку чисельність чиновників йдеться, і невідомо коли вони будуть звільнені.
Однак в своїх рішеннях міський голова є непослідовним: при задекларованій стратегії скорочення працівників, Садовий розширює новостворений департамент агломерації.

Водночас, у ЗМІ з’явилась інформація про те, що заступники міського голови у лютому отримали з міського бюджету по 100 000 гривень премій.

Хочемо підкреслити: саме за період каденцій Андрія Садового штат чиновників щороку розширювався; також створені комунальні установи, які подекуди абсолютно дублюють функції департаментів. Довгорічне «роздування» штату працівників Львівської міської ради й породило збільшення видатків на заробітні плати чиновників, зокрема членів виконкому. Вважаємо, що влада міста Львова повинна перерозподіляти кошти обґрунтовано і з чіткими прорахунками, а не за принципом «своїм все – чужим нічого».

Вважаємо, що Львівська міська рада, як орган місцевого самоврядування, має показувати приклад прозорості управління та рішень.

Відтак, фракція «Європейської Солідарності» вимагає:

– оприлюднити перелік та кількість посад, які підлягають скороченню;

– оприлюднити суму оптимізованих витрат на виплату заробітної плати;

– оприлюднити перелік статей витрат, на які будуть скеровані зекономлені кошти;

– пояснити, на якій підставі розширюється штат департаменту агломерації;

– пояснити доцільність існування такого департаменту в Львівській міській раді загалом.

Громада міста Львова повинна знати куди витрачаються кошти львів’ян, особливо в умовах економічної кризи», – зазначається у тексті заяви.