Війська РФ на Донбасі! Вже офіційно – Путін пішов ва-банк: наступальна операція. Міжнародний скандал!

Рада федерації країни агресора отримала звернення президента РФ Володимира Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Про це повідомила спікер верхньої палати російського парламенту Валентина Матвієнко, яку цитує російський “Інтерфакс”

Матвієнко зазначила: “Виходимо з того, що це будуть миротворчі сили, спрямовані на встановлення миру на Донбасі”

Таким чином Радфед дозволив використати армію за кордоном, що означає вхід на Донбас регулярних російських частин.

Заначимо, що у березні 2014 року Рада Федерації таким самим чином дала згоду Путіну на введення російських Збройних сил РФ на територію Криму.

У свою чергу Заступник Міністра оборони Росії Микола Панков заявив, що ситуація на Донбасі «має тенденцію до загострення», як наче не самі окупанти щодня обстрілюють наші позиції і провокують конфлікт. Який цинізм.

Про це повідомляє російський Інтерфакс з посиланням на заяву Панкова на засіданні Ради Федерації.

«Ситуація у Донецькій та Луганській народних республіках, на превеликий жаль, дуже складна, вона має тенденцію до загострення. Ми маємо взяти під захист жителів цих молодих держав, багато з них, сотні тисяч, є громадянами РФ», — сказав Панков.

Варто вказати, що місто Щастя на підконтрольній Україні Луганщині продовжують обстрілювати підтримувані РФ бойовики. Луганська ТЕС у Щасті продовжує диміти. Рятувальники не можуть туди дістатися через загрозу обстрілів. Ця ТЕС — основне джерело тепло- та електроенергії на Луганщині. У Станиці Луганській зникло світло.

У свою чергу Бойовики «ДНР» заявили, що уся Донеччина — нібито територія псевдореспубліки. Перед цим ватажки бойовиків «ЛНР» заявили те ж саме про Луганську область. Та озвучили вимогу — вивести українські війська з підконтрольної українському уряду Луганщини.

Також щойно стало відомо про те, що Росія визнала “ДНР” та “ЛНР” у тих межах, які позначені в їх “конституціях”, заявив Путін. Що означає, що інші звільнені від окупантів міста Донбасу – під загрозою. Це не оголошення війни, але вже близько.

Як зазначає телеграм канал Вертикаль, Путін продовжує трясти повітрям. Він каже, що визнав “ЛДНР” в межах, які прописані в їх конституції. Як ми вчора писали – мова йде про всю територію Донецької та Луганської областей. Карлик також натякає на переговори, що лише доводить сценарій з Путіним підвищення ставок. Він і надалі тиснутиме на Україну при побудові змін до Конституції щодо статей про вступ до НАТО, а також на Захід, щоб переконати їх закрити там двері для України. Якщо вони не погодяться, він буде боротися за Донбас і продовжить погрожувати поїхати до Києва. Хоча всім зрозуміло, що Росія втратить свою армію в разі боїв за столицю України. Тому білорусів спочатку відправлять на смерть в надії, що вони не стануть на бік України.

Нагадаємо, політична аналітикиня Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Марія Золкіна заявила, що РФ може розпочати наступальну операцію на Донбасі, аби прорвати українську оборону та захопити нові території.

«Варто очікувати ескалації на Донбасі. У кращому випадку це будуть серйозні позиційні бої. Тобто обстріли лінії розмежування. Я схиляюся до того, що Росії буде замало самого факту «визнання» псевдореспублік для подальшого шантажу Заходу та України. Їм треба рухатися далі. Тому я б очікувала наступальної операції на якійсь частині Донбасу, щоб прорвати лінію розмежування, щоб прорвати українську оборону та захопити нові, підконтрольні українському уряду території», — каже вона.