Війна за “святу спадщину”: родичі й благодійний фонд не можуть поділити квартири митрополита! (ВІДЕО)

Одна зі сторін стверджує, що оригінал заповіту був викрадений.
До редакції програми "Гроші" потрапив таємний список нерухомості покійного голови української автокефальної православної церкви – митрополита Мефодія. Він пішов з життя два роки тому, свій поважний титул носив 15 років, – передає Корупція Інфо

Популярне: НОВИЙ ЗАКОН!!! Відтепер пенсії будуть платити по-новому, прочитайте, щоб не залишитися без грошей

 

Наталія Шевчук – голова Фонду митрополита Мефодія – каже, що була здивована, коли побачила в його заповіті тільки своє прізвище: згідно з ним, вона є єдиною спадкоємицею.

Відповідно до документа, у церковника було кілька однокімнатних квартир та земельна ділянка. Експерт з оцінки нерухомості Юрій Новосел каже, що орієнтовна вартість всіх об'єктів нерухомості становить близько півмільйонна доларів – більше десяти мільйонів гривень коштують декілька квартир у Києві, Тернополі, а також земельні ділянки та будинки. За словами Шевчук, за життя митрополита вона наглядала за його квартирами в Тернополі.

У війну за майно вступили рідні брат та сестра митрополита, які вважають, що їхній родич став жертвою аферистів.

Журналісти виявили, що у цій історії справді є багато дивних деталей. Таємничий заповіт був складений у селі Житомирської області, хоча майно митрополита – у Тернополі та Києві.  Попри чутки, Митрополита у цьому населеному пункті ніколи не бачили, а секретар, яка складала заповіт, відмовилася спілкуватися з журналістами.

Водночас Шевчук стверджує, що оригінал заповіту був викрадений. 

"В один момент мені подзвонили і повідомили, що до квартири зайшли приватна охорона у супроводі сестри владики Мефодія", – розповіла колишня помічниця митрополита. 

Однак в цій справі це був не перший кримінальний випадок. Виявляється, раніше із сейфу Митрополита у Тернополі зникли папери на нерухомість та готівка. На думку пані Наталі, це зробила сетра церковнослужителя – Ольга Кондзельська, яка на разі проживає в одному з будинків брата.

Обидві сторони цієї війни за "святу спадщину" запевняють – вичерпного списку спадкового майна ще не бачили. Якщо суд вирішить що заповіт справжній – нотаріуси відкриють повний перелік майна і побачить його лише пані Наталія. Цілком можливо, що нерухомості у святотця назбирається навіть більше, ніж на півмільйона доларів. 

Якщо суд вирішить, що заповіт підробка – тоді вже розслідуванням займуться правоохоронні органи. А майно, за законом, перейде до найближчих родичів, тобто брата і сестри.