Все нажите “непосильною працею” майно головний фіскал України сховав у кума

Схоже, що виконуючий обов'язки заступника Голови Державної фіскальної служби України Мирослав Продан ховає нажите майно у свого кума Максим Павицький.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Всеволод Філімоненко, передає Корупція.Інфо


 
Він надав ряд документів, які свідчать про наявність у Павицький декількох об'єктів житлового та нежитлового майна. Не дивлячись на те, що Павицький є засновником і директором декількох проедпріятій, і міг би теоретично сам придбати все зазначене майно, добробут його почало зростати саме з того моменту, як його кум Мирослав Продан став займати високі пости у фіскальній службі, – підкреслив журналіст.

Родзинкою розслідування Філімоненко стала зафіксована на відео передача «подарунка» Мирославу Продану через охоронця території, на якій знаходиться будинок … Павицький.

Про Продана писали і говорили багато ще до призначення главою УКРІНФОРМ. Тимчасовий І.О. Він відомий, як горіховий мафіозі. Займався проведенням договірних документальних перевірок, організацією для «своїх людей» позачергових відшкодувань ПДВ з бюджету (за нечувані суми хабарів), забезпеченням безперебійного функціонування конвертаційних центрів у Вінницькій області, повідомляло видання «Антикор».

У 2012 році, займаючи в той час посаду заступника начальника ДПІ у Вінниці, Мирослав Продан, чинячи тиск на директора концерну «Поділля» Гіренко Т.М, примудрився придбати квартиру (за адресою м Вінниця, бульвар Свободи, 1, кв.59) вдвічі дешевше реально існуючих цін. В його діях присутній склад злочину, передбачений ст. 368 КК України.

Популярне: Тепер поїхати до країн ЄС українцям стане складніше: Скільки коштуватиме дозвіл і коли почнуть діяти правила
 
Протягом 2014-2015 років у Вінницькій області діяло не менше п'яти СПД транзитно-конвертаційною спрямованості (податкових ям). І діяли вони «під патронатом» Продана. Завдяки його злочинної діяльності держава недоотримала до бюджету понад 89 млн. грн. ПДВ.

Якби законодавство в нашій країні діяло, то Продан поніс би покарання за скоєний злочин, передбачений ст. 364 КК України.

Продан має ще й «джерело» доходу з експорту волоських горіхів і намагався побудувати якусь монополію, де на ринку експорту горіхів буде працювати обмежене коло «своїх» фірм.

Як повідомляли ЗМІ, в СБУ стверджують, що у них є аудіо- та відеозаписи, які свідчать про те, що Продан порушив закон. Тому, в уряді з 80% -й вірогідністю очікують, що управління по боротьбі з корупцією СБУ зробить кроки безпосередньо проти в.о. глави УКРІНФОРМ.

При цьому, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на селекторній нараді з питань боротьби з контрабандою, що в.о. глави УКРІНФОРМ Мирослав Продан залишиться на своєму посту, поки він, Гройсман, очолює уряд.