Видворили з України! Після засідання РНБО – заборона на в’їзд! Данілов не став чекати – тотальна чистка!

Правоохоронці Полтавщини 22 липня видворили з України “смотрящего” за одним із міст Полтавської області. Кримінальний авторитет вирушив у Росію, повідомляє МВС України.

Спецоперацію провели співробітники управління стратегічних розслідувань в Полтавській області Нацполіції спільно з міграційною службою.

Як пояснили у МВС, 45-річного росіянина раніше неодноразово засуджували. За “заслуги” у кримінальному середовищі його призначили “смотрящим” за одним з міст Полтавщини.

Але наприкінці травня кримінальний авторитет потрапив до санкційного списку РНБО. У ньому опинилися інші особи “підвищеного злочинного впливу”.

Окрім депортації, йому тепер заборонено в’їжджати на територію України.

Додамо, що загалом у санкційний список РНБО потрапили 557 “злодіїв у законі” та 111 “кримінальних авторитетів”. Більшість з них – іноземці.

З травня правоохоронці в Україні почали активно затримувати злочинців та висилати їх з території нашої країни. А 4 червня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Україні більше немає “злодіїв у законі”, водночас “кримінальних авторитетів” залишилося ще 42.

Раніше Олексій Данілов заявив, що інформація про нібито підміну санкційних списків злодіїв в законі та кримінальних авторитетів не відповідає дійсності

Про це він заявив після засідання відомства.

“Те, що стосується рішення РНБО, яке введено в дію указом президента, вони обов’язкові до виконання всіма органами та інституціями, які є на території нашої країни. Обов’язково усі 111 злодіїв в законі, які є в цьому списку… 557 кримінальних авторитетів – по кожному йде своя справа. І по кожному ми перед вами відзвітуємося”, – наголосив Данілов. 

Також він відреагував на інформацію від нардепа “Голосу” Олександри Устінової щодо підміни санкційного списку щодо злодіїв в законі та кримінальних авторитетів. 

“Список (санкцій – ред.) не може змінюватись. Його мають всі члени РНБО. Це просто неможливо”, – сказав Данілов.