На Майдані! Страшна провокація : перед поверненням. Порошенко йде ва-банк – все викрилось. Почалось!

Порошенко своїм поверненням розраховує розпочати президентську кампанію, а вся партія активізується під «дострокові вибори».

Політтехнологи запевняють Порошенка, що треба «взяти волю в кулак» та відпрацювати ходіння судами. Напевно, вони змогли таки запалити Порошенка на ривок, сподіваючись освоїти ще трохи грошей на кампанії.

“Говорять, що Порох мріє, що зможе стати президентом знову. Але все одно постає завдання спробувати домовитися зі слідством”, – пише телеграм-канал “Вертикаль”, з посилання на джерело у штабі ЄС на Лаврській.

Всю історію навколо Порошенка необхідно загортати на тему протистояння нової та старої систем. Старі особи біля Порошенка, котрий не пустив навіть на другі ролі молодих. Його корупціонери соратники, ті, хто підтримує – це минуле, яке викинули у 2019 році. Якщо Банкова грамотно продасть цю історію людям, то Петро злетить лише серед своєї секти.

Зауважимо, спроба працівників правоохоронних структур вручити «сивочолому гетьманові» підозру про скоєння низки тяжких злочинів спричинила такі неординарні дії екс-глави держави, тим більше на тлі колишньої резонансної втечі від правосуддя та власного народу Януковича, – зауважив український журналіст і публіцист Сергій Руденко.

І ось знову резонансна новина – «сивий гетьман» повертається в Україну. Щоправда, тут на нього чекають не всенародна повага та визнання. Тут на нього з нетерпінням чекає правосуддя!

“З моменту ганебної втечі Порошенко за кордон переважна більшість політичних експертів однозначно і цілком обґрунтовано вважають, що якби Порошенко не було чого боятися – він би не тікав з України. А кричати з-за кордону про переслідування – так і Шарій іспанською вілле кричить…”, – передає “Волнорез”.

На думку Руденко, мета такого вересу єдина – розхитати суспільно-політичну ситуацію, зробити маленький “Майдан”, відвернути увагу народу від власної продажності та злочинності, а також підняти хоч на якийсь рівень власний рейтинг, який нині нижчий, як кажуть, плінтус.

А для цього найкращим способом є постійні заклики людей до участі у різних мітингах, протестних акціях тощо, на яких завжди знайдеться, кому добре подерти горло та підбурювати натовп.

На жаль, засліплених шанувальників Порошенка досить багато. Проте адекватна частина громадян переважає, тому й розуміє, що йти на мітинги заради колишнього президента, що знехтував вірою нації, немає сенсу, та й безглуздо з погляду моралі.

Усі пам’ятають, як за три тижні до виборів президента України Петро Порошенко та його найближче оточення опинилися у центрі гучного корупційного скандалу за участю найближчого президентського соратника Олега Гладковського, який перетворився на інформаційну бомбу проти Порошенка.

Восени 2017 року під час відвідування одного із підприємств ВПК у Львові Порошенко пафосно заявив, що тому, хто краде в армії, він відрубає руки. Своєї обіцянки президент так і не виконав. Адже той, хто, мабуть, займався цим, виявився найближчим соратником президента Порошенка.

Наприклад, той же і його син Ігор, яких програма «Наші гроші» звинуватила у причетності до корупції в оборонній сфері, яким обґрунтовано ставили за провину зловживання (завищені ціни на комплектуючі, контрабанду комплектуючих з Росії, отримання відкатів та багато іншого), допущені Гладковськими під час виконання замовлень для підприємств Укроборонпрому.

За даними журналістів, це дозволило «зрубати» по легкій сотні мільйонів гривень, що перекочували з бюджету до кишень близьких до Петра Порошенка людей. Схоже, що коли пенсіонери по копійці жертвували на підтримку української армії, хтось набивав кишені за рахунок оборонних замовлень.

Після оприлюднення інформації про можливу корупційну діяльність Олега Гладковського президентська сторона категорично все заперечувала та обіцяла судові позови журналістам. Трохи згодом звинуватила керівника програми «Наші гроші» у роботі на іноземні спецслужби. І лише потім силовики визнали: ці факти мали місце.

Відставка Гладковського-старшого та арешти колишніх топ-менеджерів «Укроборонпрому» відбулися після оприлюднення розслідування команди Дениса Бігуса.

“І ось після втечі неординарна особа на прізвище Порошенко збирається взяти курс на батьківщину. Що не кажи, звані гості, правосуддям звані”, – додав Руденко.