“Як наждачкою по склу!” Після перемоги над раком: відома телеведуча звернулась до всіх – шокуюче одкровення

Відома телеведуча Алла Мазур, яка здолала рак, пояснила, що варто обережно підбирати слова підтримки у спілкуванні з рідними і друзями, які борються з хворобою за своє життя.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«От не люблю я слово «ремісія». Краще – одужання. Бо ремісія означає для мене ─ ні, ще не все, далеко не все. Це тільки перерва, а потім хвороба повернеться! Але ж звідки знати моїм знайомим, хто щиро хоче підтримати і про цю ремісію запитує ─ як наждачкою по склу звучить для мене це слово?», ─ написала телеведуча.

Алла Мазур стверджує, що слова підтримки потрібно говорити обов’язково, «бо вони справді гріють і дають сили, і вселяють віру».

От не люблю я слово “ремісія”… Краще – одужання. Бо ремісія означає для мене – ні, ще не все, далеко не все. Це тільки…

Опубліковано Аллою Мазур Четвер, 26 листопада 2020 р.

«Непросто бути поруч з людиною, яка бореться з хворобою: хочеться втішити, надихнути, вселити віру, допомогти, але так боїшся зачепити рану і розворушити її ще більше. А що вже казати, якщо у твого друга діагноз «онко», а він не хоче говорити на цю тему взагалі? Це справді ціла наука – бути у важку хвилину поруч. Я відчула це, коли зіткнулася з хворобою близько», ─ розповіла телеведуча.

За словами Алли Мазур, картинки, які вона спеціально перефотографувала, щоб показати людям, «просто ошелешили і перевернули її свідомість».

Нагадаємо, що минулого року телеведуча Алла Мазур розповіла, що у неї утворилася злоякісна пухлина

Так, своїм найбільшим досягненням за минулий рік зірка каналу “1 + 1” назвала те, що вона жива.

“Постояла подумки на краю – і отримала ще більше внутрішньої свободи. Побачила себе нову – і відчула, що цією свободою можна поділитися і підтримати інших. Тих, хто зіткнувся з онкологією під час пандемії: якийсь особливий джек-пот. Але шанс одужати – є . І чим раніше почати боротьбу – тим вище “, – пише Мазур.

Надихнути її на боротьбу з раком вдалося однією з телеглядачок, яка розповіла телеведучій, що її робота доводить можливість перемоги над цією хворобою.

“Тепер хочу переконати, що і візуальних наслідків цієї боротьби особливо боятися не варто. Тому що головне – очистити організм. А волосся – відросте. І життя підкине вам новий образ: який може виявитися несподівано симпатичним. Навіть модним і актуальним: як виявилося в моєму випадку “, – поділилася Мазур.