За два місяці на Львівщині виявили більше незаконної зброї, ніж за минулий рік

Працівники міліції Львівщини під час спеціальної операції «Зброя та вибухівка», яку проводили з 12 лютого до 7 березня, задокументували 51 факт незаконного обігу зброї та направили до суду 22 кримінальних провадження.

Під час проведення операції працівники МВС вилучили 4 пістолети (з них 2 – кустарного виробництва), мисливську гладкоствольну рушницю, 2 обрізи, 6 гранат та 1332 боєприпаси різного калібру, повідомили у прес-службі МВС Львівщини.

Незареєстровану зброю виявили у Львові, Дрогобицькому, Бориславському, Сколівському та у інших районах області. Уже завершено досудове розслідування та направлено на розгляд суду 22 кримінальних провадження, відкритих за злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї.

У порівнянні з минулим роком, коли подібних кримінальних проваджень було відкрито 91, лише за два місяці 2015 року правоохоронці Львівщини відкрили 93 кримінальних провадження за незаконну зброю.

У міліції нагадують, що згідно ч.3 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України, від кримінальної відповідальності звільняються ті, хто добровільно здав зброю, боєприпаси та вибухові речовини. Якщо ж зброю вилучають працівники міліції, то її власника притягають до кримінальної відповідальності і можуть ув’язнити на строк від двох до п'яти років.