Задекларована «Батьківщина»: Скільки мають готівкою депутати Тимошенко

Електронні декларації показали: народні обранці полюбляють зберігати грошові активи у готівці. Скільки грошей “на руках” у депутатів найменшої парламентської фракції – ВО “Батьківщина”, передає Корупція.Інфо.

Наш “фінансовий огляд” не відображає об’єктивну картину статків соратників Юлії Тимошенко. Частину грошей парламентарі зберігають на рахунках в банках, чимало коштів внесені у декларації депутатів, як власність членів сім’ї. Ми перерахували виключно ті активи, які народні депутати “Батьківщини” зберігають у готівці і задекларували, як свою або спільну власність. Тож почнемо.

Популярне: "Купила свиняче легке, розрізавши його …": Мережу шокувало те, що знайшла українка в м'ясі

Олександр Абдуллін. Усю готівку депутат задекларував, як спільну з дружиною власність у відсотковому відношенні 50/50. “На руках” у нардепа: 375 тисяч доларів, 70 тисяч євро та 200 тисяч гривень.

Руслан Богдан. У народного обранця із готівки є лише долари. Зате чимало доларів – 5,4 мільйона. 

Владислав Бухарєв. Сім’я депутата із Сумщини воліє зберігати кошти в австрійському і латвійському банках. У самого ж парламентаря готівки зовсім небагато: $2 тисячі, €1,5 тисячі та 36 тисяч гривень. Усі кошти Бухарєв задекларував як спільні. Щоправда, їхніх співвласників він не вказав. 

Сергій Власенко. Судячи з е-декларації, колишній адвокат Тимошенко не дуже довіряє банкам. Майже всі свої грошові активи він зберігає в іноземних валютах. Доларів у Власенка – 315 тисяч. Євро трохи більше – 338 420.

Валерій Дубіль. Подейкують, що Дубіль – один з найбагатших соратників Тимошенко. І справді, у декларації депутата в розділі “готівкові кошти” фігурують кругленькі суми. Правда, декларант сотень тисяч гривень і євро – дружина Дубіля. Сам парламентар не задекларував ні копійки готівки.

Сергій Євтушок. У рівненського депутата з грошима не густо. Ні в нього, ні у його дружини немає депозитних рахунків у банках. З готівки депутат другий рік поспіль задекларував $35 тисяч. Гривень і євро у нього немає “на руках”. 

Вадим Івченко. Цього народного обранця важко назвати бідним. Із готівки в нього: 106 тисяч доларів та 700 тисяч гривень.

Іван Кириленко. Як і Валерій Дубіль, цей депутат-“старожил” не вказав у декларації, чи є у нього готівкові кошти. Натомість, його дружина задекларувала десятки тисяч гривень і євро.

Андрій Кожем’якін. Всі грошові активи голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності зберігає у готівці. Зокрема, в одного з найближчих соратників Тимошенко: $19 тисяч, €3,5 тисячі та ₴250 тисяч.Крім того, в е-декларації Кожем’якіна вказано, що його дружина є власником 190 тисяч доларів і 55 тисяч гривень. При цьому декларантом грошей дружини зазначений сам депутат. Це дозволяє припустити, що заробив ці гроші Кожем’якін, а потім передав їх у власність своїй дружині. 

Олена Кондратюк. Чоловік Кондратюк – керівник медіахолдингу олігарха Віктора Пінчука Олександр Богуцький – володіє багатомільйонними статками. Сама ж депутат також має чималі кошти. У декларації вказано, що вона є власником 280 тисяч доларів і 50 тисяч євро.

Іван Крулько. Якщо вірити декларації, то Іван Іванович і його дружина довіряють національній валюті, оскільки зберігають кошти у гривнях. Свої заощадження депутат тримає в готівці, а його дружина – на банківському рахунку. Крулько – гривневий мільйонер. У декларації він вказав, що володіє 1 мільйоном 20 тисячами гривень.  

Олександра Кужель. У цій декларації нулів небагато. $11 тисяч – це всі грошові активи, які задекларувала депутат ВРУ.

Ігор Луценко. Луценко – один з небагатьох депутатів “Батьківщини”, який воліє зберігати гроші не “під подушкою”, а в банку. Хоча готівки у нього теж вистачає. Зокрема, парламентар задекларував: 12 100 доларів, 1 200 євро та 247 тисяч гривень.

Григорій Немиря. “На руках” у депутата більше коштів, ніж на рахунках. В е-декларації вказано, що Немиря має 56,5 тисяч доларів готівки.

Юрій Одарченко. Народний обранець заадекларував $80 тисяч. Ще $45 тисяч він позичив невідомій особі. Коштів в іншій валюті депутат не зберігає.

Олексій Рябчин. Всією готівкою порламентар володіє порівну з дружиною. Крім гривень, доларів і євро, народний депутат має “на руках” ще й англійські фунти. І так, до декларації Рябчин вніс: 220 тисяч гривень, по 25 тисяч доларів і євро та 750 фунтів.

Сергій Соболєв. У банку заступник голови фракції тримає гривні. А от з готівки у нього тільки долари. Соболєв задекларував 9,5 тисяч доларів. Його дружина має значно більше коштів

Борис Тарасюк. Гривні і євро Тарасюк розмістив на банківські рахунки. З готівкових коштів у депутата – 17 тисяч доларів.

Юлія Тимошенко. У чоловіка лідера ВО “Батьківщина” “на руках” сотні тисяч доларів і євро. Сама Юлія Володимирівна задекларувала лише 290 тисяч гривень.

Альона Шкрум. Ні Шкрум, ні її чоловік не зберігають гроші в банках. При цьому у готівці депутат має 166,8 тисяч гривень і $85 тисяч.

Також нардеп спільно з чоловіком володіє 5 тисячами євро і 2,6 англійськими фунтами.

На Альоні Шкрум список народних депутатів “Батьківщини” закінчується. Підсумуємо. Отже, 20 депутатів найменшої парламентської фракції разом задекларували готівки: 3 мільйони 185 тисяч гривень, 7 мільйонів 18 тисяч доларів та 494 тисячі євро.