Завершили розслідування! Важливі деталі гучної справи – скандал набирає обертів, наживались на армії. Країна гуде

Держбюро розслідувань завершило досудове розслідування за фактом закупівлі Міністерством оборони неякісних бронежилетів для української армії.

Про це повідомила прес-служба відомства.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи МОУ закупили неякісні бронежилети марки” Корсар МЗС-1-4 “, які не відповідають технічним вимогам і прострілюється. При цьому посадові особи МОУ та представники компанії постачальника знали, що при намоканні (дощуванні) в бронежилетах змінюється молекулярна структура “кевлара” і він втрачає свої куленепробивні властивості “, – йдеться в повідомленні.

За інформацією слідства, збитки державному бюджету внаслідок закупівлі неякісних бронежилетів становить майже 42 мільйони гривень.

Після ознайомлення підозрюваних і їх адвокатів з матеріалами кримінального провадження, до суду буде направлено обвинувальний акт, поінформували в ДБР.

Також повідомлялося про підозру ще семи фігурантам кримінальної виробництва, в числі яких генерал-майор – колишній начальник одного з головних управлінь Міністерства оборони, його заступники, а також засновник підприємства-виробника бронежилетів.

Нагадаємо, 20 жовтня 2020 слідчі ДБР повідомили про підозру генерал-лейтенанту – колишньому заступнику Міністра оборони, який в квітні 2018 року, достовірно знаючи про невідповідність бронежилетів виробництва ТОВ «ТЕМП-3000» своїми технічними умовами використовував свої повноваження і змусив підлеглих, які доповідали про зазначені недоліки, прискорити їх приймання.

Таким чином екс-заступник міністра оборони підозрюється в умисному невиконанні військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 2 ст. 28 і ч. 3 ст. 426 КК Україна).

Також повідомляється про підозру ще семи фігурантам кримінальної виробництва, серед яких генерал-майор – колишній начальник одного з головних управлінь Міністерства оборони України, його заступники, а також засновник підприємства-виробника бронежилетів, який через заступника Міністра оборони лобіював інтереси свого підприємства.

5 листопада 2019 було повідомлено про підозру 5 високопоставленим Міністерства оборони України

Після ознайомлення підозрюваних і їх адвокатів з матеріалами кримінального провадження, до суду буде направлено обвинувальний акт.