Зброя Україні – за години! Пентагон підтвердив! Ніколи такого не було! Все буде Україна!

Уся зброя, яку виділяє США Україні, надходить до нас у дуже короткі терміни, інколи – менш ніж за добу.

Про це заявив речник посольства США в Україні Ден Ланґенкемп у ефірі телемарафону

Уся зброя іде зі складів США, які вже готові. Тобто ми швидко знайдемо способи, яким чином перевезти її…

Вона доїжджає до України за години навіть інколи, менш ніж за день. Тобто уявіть, наскільки це швидко. Наприклад, як із гаубицями: ми оголосили про них, вони приїхали, і майже всі вже використовуються в Україні”.

До того ж, за словами речника посольства США, Америка “ще ніколи в історії не перекидала обладнання так швидко і у таких масштабах до будь-якої іншої країни”.

Водночас він підкреслив, що за потреби для українських військових проводять усі необхідні навчання щодо того, як використовувати надану зброю.

Зазначимо:  у четвер 18 травня Адміністрація Байдена оголосила про черговий негайний безпековий пакет підтримки України в розмірі 100 мільйонів доларів, який надасть нам додаткову артилерію, радари та інше обладнання, яке вже ефективно використовується на полі бою.

Держсекретар США Ентоні Блінкен теж оприлюднив заяву, де повідомив, що на доручення президента схвалює вилучення десятого пакету додаткових озброєнь та техніки для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів.

Відповідно загальна військова допомога США Україні у вигляді зброї та спорядження вже склала приблизно 3,9 мільярда доларів з того часу, як 24 лютого Росія почала війну проти України.

Додамо, що Джо Байден ще має підписати законопроєкт, який дозволить виділити на допомогу Україні ще 40 мільярдів доларів.

Раніше цей законопроєкт вже остаточно затвердив Сенат США.