Зрадників за ґрати! Соціалістична партія України – все: істина спливла, шляху назад немає. Перші подробиці!

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України. До того ж, майно партії та всіх її організацій буде передано державі.

Про це повідомляють громадський рух “Чесно”та “Інтерфакс-Україна”

За словами провідного аналітика “Чесно” Ігоря Фещенка, аргументи СБУ та Мін’юсту проти СПУ полягали в антиукраїнській та проросійській діяльності партії, а також у висловлюваннях останніх трьох її керівників, насамперед державного зрадника Іллі Киви.

На думку СБУ, хоча Кива з 2019 року не є офіційним керівником партії, але водночас він і надалі продовжує впливати на неї.

Зокрема, за даними “Чесно”, у справах цитувалися публікації з посиланням на партійний сайт, у яких входження Киви до ОПЗЖ подавалося як делегування від СПУ. Окрім цього, згідно зі матеріалами справи, сьогодні ж Соціалістичну партію України очолює Віктор Заїка – директор благодійного фонду Іллі Ківи “Звільнення”.

Ще одним доказом впливу Киви на Соцпартію вважають те, що очолювана ним організація “Всеукраїнський рух боротьби з фашизмом “Патріоти за життя”, як і його благодійний фонд, зареєстровані за тією самою адресою, як і Соціалістична партія України.

Партія може заперечити це рішення у Верховному Суді.

Зазначимо:

За даними міністра юстиції Дениса Малюськи, у Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові продовжуються 16 судових процесів із заборони проросійських партій. Щодо шести політичних партій рішення вже ухвалено, за іншими – рішення чекають найближчим часом.

Міністр зазначив, що вже цього тижня можливе винесення судових рішень щодо заборони політичних партій “Опозиційна платформа – За життя”, “Партії Шарія” та інших – зокрема тих, чия діяльність була призупинена рішенням РНБО.

Крім того, Малюська додав, що громадянам, які захочуть у майбутньому реєструвати нові проросійські політичні партії, зробити це буде набагато складніше, тому що проти всіх таких партій будуть подавати ще 1, 2, 3, 10 позовів з таким же результатом (забороною через суд).